BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Silvan'da şiddetli çatışmalar!

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan'da çatışmalar sabah saatlerinde şiddetlenmeye başladı. Şehirden silah sesleri yükseliyor...

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan teröristlerin sokak aralarında kazdığı hendekleri kapatmaya, kurduğu barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine örgüt mensuplarınca uzun namlulu silah ile keskin nişancı tüfeği ve el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulunması nedeniyle zaman zaman sıcak çatışma yaşanıyor.

Havadan polis helikopterinin de destek verdiği operasyonlarda, güvenlik güçleri sivil vatandaşların zarar görmemesi için operasyonları titizlikle yürütüyor.

Teröristlerin hendeklerin içerisine tuzakladığı el yapımı patlayıcılar sivillerin zarar görmemesi için kontrollü şekilde imha edilmeye çalışılıyor. 

Polis ekipleri zırhlı kepçe ile hendekleri kapatmaya, barikatları kaldırmaya çalışıyor.

Bu arada Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki birçok evin teröristlerin açtığı ateş ve roketatarlı saldırısı sonucu tahrip oldu, bazı evler ise kullanılamaz hale geldi.