BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

25 yıllık MHP teşkilatı isyan edince kapatıldı!

MHP, 1 Kasım'daki genel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından genel merkezi yoğun olarak arayıp, genel başkan Devlet Bahçeli'nin istifasını isteyen Kuyucak İlçe Teşkilatı'nı kapattı.

Abone ol

1 Kasım'daki yerel seçimlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın'da da oyları düşen MHP, bir milletvekilini AK Parti'ye kaptırdı. Seçimlerdeki başarısızlık MHP Kuyucak İlçe teşkilatında huzursuzluğa neden oldu. Bir yıl önce göreve gelen MHP Kuyucak İlçe Başkanı Ömer Kılınç, 1 Kasım seçimlerinde başarısız olunmasından partisinin genel başkanı Devlet Bahçeli'yi sorumlu tuttu.

İlçe Başkanı Ömer Kılınç, partisinin ilçe teşkilatının 100 üyesine genel merkezin telefon numarasını gönderip, tepkilerini dile getirip, genel başkanları Bahçeli'yi istifaya davet etmelerini istedi. Partililerin yoğun olarak telefonla arayıp, tepkilerini göstermeleri üzerine Genel Merkez'in buna cevabı çok sert oldu. MHP Genel Merkezi tarafından partinin Aydın İl Başkanlığı'na gönderilen faksla, 25 yıldır hizmet veren MHP Kuyucak İlçe Teşkilatı'nın kapatıldığı bildirdi.

MHP Kuyucak İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Kılınç, 'eski ilçe başkanı' sıfatıyla yaptığı açıklamada, genel merkezin bu kararının ardından Facebook'ta '04 Kasım 2015 tarihi itibariyle MHP Genel Merkezi Kuyucak İlçe Teşkilatını topyekun kapatmıştır. Konu hakkındaki açıklamam daha sonra tarafımdan yapılacaktır' paylaşımında bulundu. Kılınç, mührünü MHP Aydın İl Başkanlığı'na teslim ettiğini de açıkladı.

Kararı ilçe yönetimine kendisinin tebliğ ettiğini açıklayan İl Başkanı Cem Budak da yaptığı açıklamada, "Genel merkezimizin kararıdır, saygıyla karşılıyoruz. Kararı ilçe teşkilatına biz tebliğ ettik, zaten kaymakamlık da tebliğ etmiş. İlçe yönetimi görevden alınmış değil, sadece parti faaliyetlerine ara verdi, hepsi bu. Yoksa bizim yönetimdeki arkadaşlarla aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımızın hepsi de dava adamı ve ülkücü kimliğiyle vatansever birer partilimizdir" dedi.