BIST 10.040
DOLAR 32,37
EURO 34,84
ALTIN 2.400,88
HABER /  GÜNCEL

Silivride Ergenekon bereketi

Ergenekon davası onların yüzünü güldürdü. Çünkü bu dava onların 'ekmek davası'... Seyyar satıcılar ve esnaf resmen bayram etti.

Abone ol

Duruşmadan çıkanlar salonun yetersizliğinden ve adil bir yargılama olanağının bulunmadığından yakınırken, sivil toplum örgütlerinin cezaevi önündeki protestosu gün boyu devam etti. Duruşmadan kârlı çıkanlar ise Silivri esnafı ve seyyar satıcılar oldu.

ÇADIRLARDA YORGUNLUK ATTILAR

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde davanın bazı sanıklarına destek vermek için gelen çeşitli grupların üyeleri, burada araziye kurdukları çadırlarda yorgunluk attı. 

SEYYAR SATICILAR BAYRAM ETTİ 

Seyyar satıcılar da aynı alanda yiyecek, içecek, bayrak, gazete ve dergi satışı için stant açtı. Ergenekon davasını fırsat bilerek davanın görüldüğü Silivri Cezaevi önüne gelen esnaflar köfte, tatlı ve çay tezgahı kurdu.

Cezaevi önü ve çevresinde dükkan olmamasını fırsat bilen esnafların kurduğu tezgahlar protesto için alanda bulunan vatandaşların ilgisini çekti. Tatlı tezgahı kuran bir vatandaş, "Yaklaşık 1 saat önce geldim. Ama işler şuanda az. Akşama kadar bekleyeceğiz belki bir şeyler olur" dedi.

BU BİZİM EKMEK DAVAMIZ

Üniversite mezunu kızlarına çay sattıran Sinan Yavuz ise "Bu bizim ekmek davamız. Esnaf kan ağlıyor. Bizde bugünü fırsat bilerek buraya geldik. Yaklaşık bin bardak çay sattım. Kızlarım üniversite mezunu. Onlarda burada çay satıyor. Üniversiteli çaycı oldular" diye konuştu.

Türk bayrağı satan bir vatandaşta, işlerin çok iyi olmamasından şikayet ederek, "Sabahtan beri ancak 400-500 YTL'lik satış yaptık. Bu para ancak masraflarımızı karşılar" dedi.

SİLİVRİ ESNAFININ DA YÜZÜ GÜLDÜ

Silivri Cezaevi içerisinde bugün görülmesine başlanan Ergenekon davası kapsamında sanık yakınları ve gazetecilerin yeme ihtiyaçlarını karşılayacağı dükkanlarda çeşitli hazırlıklar yaptı. Uzun süredir iş yapamadığını söyleyen esnaflar Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'ne gelen sanık yakınları ve gazeteciler sayesinde iş yapmaya başladı.

Davanın Silivri'de görülmesinin kendilerine avantaj getirdiğini anlatan esnaflar, dava için ek hazırlık yaptıklarını söyledi. İsteğe göre cezaevi önüne kadar servis yaptıklarını söyleyen Silivrili esnaflar, "İşlerimiz kötüydü. Davanın Silivri'de görülmesi bizleri sevindirdi. Onlar için ek hazırlıklar yaptık. İnşallah onlar yüzümüzü güldürecek" dedi. Öte yandan cezaevi çevresinde önlem alan polis, çevredeki araçları durdurarak arama yaptı.