BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.445,94
HABER /  GÜNCEL

Şilili madenciler onu ziyaret etmişti

Şili’de 2010 yılında meydana gelen göçük sonrası günlerce yer altında mahsur kalan madenciler, bugün hayatını kaybeden Şeyh Nazım Kıbrısi’yi...

Abone ol

Şili’de 2010 yılında meydana gelen göçük sonrası günlerce yer altında mahsur kalan madenciler, bugün hayatını kaybeden Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret etmişti.
Yerin 680 metre altında mahsur kalan Şilili madencilerden 4’ü KKTC’ye gelerek Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım’ı ziyaret etmişti. Dünya Devlet liderlerini ziyaret eden Şilili madenciler kendilerine çok dua ettiğini öğrendikleri Şeyh Nazım Kıbrısi’yi de KKTC’de ziyaret etmişti. İşçilerden Ömer Reygadas gezi sırasında yaptığı açıklamada, “Şeyh Nazım ile tanışmaya geldik çünkü o biz yerin altında mahsurken bizim için çok dua etti” demişti. Reygadas, Şeyh Nazım’ın bildiği birçok insandan farklı olduğunu söyleyerek, onun tecrübelerinden yararlanmak istediğini de ifade etmişti. Şeyh Nazım ise kendisini ziyarete gelen işçiler için, “Yerin 700 metre altında dua ettim onlara, bu kuvvet olmasa bir tanesi yaşamazdı, maddi imkanlarla bir günden fazla yaşayamazlardı, inanan kurtulur inanmayan gider Ankara’ya ameliyat olur” demişti.
Şilili madenciler daha sonra Şeyh Nazım ile KKTC’de bir araya gelerek, tarikatın zikir törenine katılmıştı. İşçiler zikir öncesi Kıbrısi’ye 33 madencinin imzasının bulunduğu Şili bayrağını ve mahsur kaldıkları madenden getirdikleri bir taş parçası hediye etmişti. Şilili madenciler daha sonra Şeyh Nazım ve tarikatının zikir törenine katılmıştı.
(İHA)