BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  GÜNCEL

Silahı kafasına dayadı ve...

Beşiktaş Balmumcu’da bir giysi mağazasının kurucusu olduğu öğrenilen şahıs, alacak verecek davası nedeniyle cadde üzerindeki bir otomotiv şi...

Abone ol

Beşiktaş Balmumcu’da bir giysi mağazasının kurucusu olduğu öğrenilen şahıs, alacak verecek davası nedeniyle cadde üzerindeki bir otomotiv şirketinin önüne gelerek silahlı eylem yaptı.
Yaklaşık 2 saat boyunca şirketin önünde bekleyerek intihar edeceğini söyleyen şahıs, polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna edildi. Olay, saat 15.00 sıralarında Beşiktaş Balmumcu Barbaros Bulvarı üzerindeki bir otomotiv şirketinin önünde meydana geldi. İddiaya göre, bir giyim mağazasının sahibi olduğu öğrenilen Bektaş Özbek, alacak-verecek davası nedeniyle problem yaşadığı otomotiv şirketinin önüne geldi. Bir elinde tabanca diğer elinde evrakla şirketin önünde dolaşan Özbek, ara ara tabancayı kafasına dayayarak, etrafa bir şeyler söylemeye başladı. Durumu fark eden vatandaşlar polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbarda üzerine gelen polis ekipleri, şahsın silahlı olması nedeniyle üstlerine çelik yelek giyerek çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Şahsın bulunduğu çevreyi emniyet şeridiyle kapatan ekipler, daha sonra şahsı ikna etmeye başladı. Şahsı uzun süre ikna etmeye çalışan polis, Özbek’in isteği üzerine kendisine sandalye ve su getirdi. Bir süre sonra kendisine gelen suyu içen Özbek, ardından sigara içerek eylemini sürdürdü. Yaklaşık 1 saat boyunca ikna çabaları sonuçsuz kalınca bölgeye özel harekat polis istendi. Olay yerine gelen özel harekat polisleri, Özbek’i görebilmek için yolun karşısında bulunan binaya geldi. Film sahnelerini aratmayacak olan sahnelerin yaşandığı olayda, özel harekat polisleri binanın balkonuna gelerek, uygun açıyı bulmalarının ardından pozisyonlarını aldı. Bu esnada olabilecek olumsuzluklara karşı da itfaiye ve sağlık ekipleri de hazırda bekledi. Bektaş, yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmalarının ardından tabancasını kendisini ikna eden polise teslim etti. Daha sonra yanına gelen polislerle bir süre sohbet eden Bektaş, polis aracına bindirilerek gözaltına alındı.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)