BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Silah tüccarları son derece rahatsız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecinden silah tüccarlarının son derece rahatsız olduğunu söyledi. <br/>Karabük’ü...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecinden silah tüccarlarının son derece rahatsız olduğunu söyledi.
Karabük’ün Eflani ilçesinde partisinin ilçe danışma kurulu toplantısına katılan Mehmet Ali Şahin, son 4 yılda yurt dışında bulunan 248 bilim adamının ülkelerine geri döndüğünü söyleyerek, “Bizim ülkemizde süper beyinler, üstün zekalı insanlar başka ülkeler tarafından adeta farklı imkanlar verilerek elimizden alınmış. Bu ülkelerin kalkınması için bu insanlar çalışmak zorunda kalmış. NASA’da çalışan bilim insanlarının önemli bir bölümü bizim insanımızdır. Türkiye’de her alanda iyi yetişmiş insanlar özellikle ABD’de istihdam edilme imkanı bulmuş. Biz o insanları kendi ülkemizde gerekli şartları hazırlayamamışız. Onlar da gitmiş o ülkelerin kalkınması için bilimlerini, zihinlerini, bilgi birikimlerini sarf etme durumunda kalmış. Ama şimdi iş tersine döndü, durum onu gösteriyor. Son 4 yılda kendisini çok iyi yetiştirmiş 248 bilim insanı Türkiye’ye geri dönmüş" dedi.

“SİLAH TÜCCARLARI RAHATSIZ”
Türkiye’de işler yolunda giderken bundan rahatsız olan birilerinin hep olduğunu ifade eden Şahin, "Çözüm süreci ile artık Türkiye’nin 780 bin kilometre coğrafyasında güvenlik olacak. Ama bundan rahatsız olanlar var. En çok da silah tüccarları bu işten son derece rahatsız. Çünkü bunlar yıllardır Türkiye’ye terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz silahları sattılar. Bu silahların bir kısmını Türkiye’de biz üretemiyoruz. Birçoğu ABD’de, şurada burada üretiliyor. Bu silah tüccarları terör sebebiyle çok para kazandılar. Sadece bize silah satmadılar, terör örgütüne de sattılar. Böylece silah fabrikaları tam kapasiteyle çalıştı. Sürümleri de gayet iyi oldu. Şimdi Türkiye’nin terör sorunu çözülünce silah tüccarları silah satamayınca son derece muzdaripler" diye konuştu.

REYHANLI OLAYLARI
Şahin, Suriye’nin Hatay’la ilgili emellerinin hiçbir zaman son bulmadığını da anlatarak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"O nedenle PKK terör örgütüne en çok destek veren ülke olmuştur. Hatay’la ilgili hiçbir zaman boş durmamış oradaki etnik yapıyı, özellikle mezhep farkını hep gıdıklamıştır. Reyhanlı’daki saldırının arkasında bizim bulgularımıza göre şu andaki Şam yönetimi vardır. Orada bir mezhep çatışması çıkartmak istiyorlar. Reyhanlı Sünni Müslümanların ağırlıkta olduğu bir ilçedir. Tabii orada Alevi, farklı dinden olan insanlar da vardır. Bizim coğrafyamızda asırlardır farklı kültürden, farklı dinden olan insanlar hep barış içersinde yaşamışlardır. Belki birbirleriyle kız alıp vermemişlerdir ama bunun dışında her türlü beşeri münasebetlerini en medeni şekilde yürütmüşlerdir. Ama zaman zaman bizim topraklarımızda gözü olan kişiler bu hassasiyetleri kaşımışlardır. Şimdi de işte orada bu hassasiyetleri kaşıyan ve bunun Suriye’den geldiği izlenimini vermek suretiyle Sünni inancına sahip olduğunu söyleyen Türk vatandaşlarının diğer mezheplere bağlı insanlarla arasını açmak, bir husumet meydana getirmek ve böylece bir kavga nedeni meydana gelsin diye bunları hep gıdıklıyorlar. Failler bir bir yakalanıyor. Ele başısı olduğu ifade edilen kişi dün yakalandı. Biz bu eylemi yapan örgütün arkasında Şam yönetiminin onun istihbarat örgütü El Muhaberat’ın olduğunu tahmin ediyoruz. Açık şekilde ortaya çıkacaktır".
(İHA)