BIST 10.694
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.423,97
HABER /  SPOR

Şike yasası geliyor

Futbol Federasyonu şike konusunda yasa taslağı hazırlıklarına başlandığını bildirdi.

Abone ol

Futbol Federasyonu, son günlerde gündemde olan şike ve teşvik primi konusunda açıklama yaparak, yasa taslağı hazırlıklarına başlandığını bildirdi.

Federasyondan yazılı olarak yapılan açıklamada, son günlerde yazılı basında yer bulan şike ve teşvik primi iddialarını içeren haberlerin büyük bir hassasiyetle izlendiği belirtilerek, “Futbolu her türlü şaibeden uzak tutmak kararlığında olan federasyonumuz, bir yandan haftalardır yürüttüğü talimat değişiklikleri çalışmasını son aşamaya taşımış, diğer yandan da şike ve teşvik primi gibi yozlaşmayı beraberinde getiren, oyunun kendisini ve ruhunu kirleten çirkinliklerin yasal boyutta da önüne geçilmesi için yasa taslağı hazırlıklarına başlamıştır” denildi.

Taslağın gelecek günlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e iletileceği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisinin takdirlerine sunulmak istenen tasarının yasallaşmasıyla, futbolu ahlaki erozyona uğratan bu tür olaylarla mücadelenin çok daha kolay, etkin ve süratli yapılacağı kamuoyunun da malumudur. Futbol Federasyonu, futbolun değerlerini tüketen ve spor kamuoyunun tepkisini de içeren kirlenme iddialarını tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla hukuki düzenlemeleri tam ve eksiksiz yapıp, sadece geleceğe dönük önlem alma düşüncesinde de değildir. Düne ve bugüne dönük iddiaların da üzerine hiçbir kişi ya da kurum ayrımı yapılmaksızın gidilmektedir.”
Bu düşünce doğrultusunda dün yapılan yönetim kurulu toplantısında, konunun detaylarıyla görüşüldüğü kaydedilerek, “Hukuk kurulumuz iddiaların incelenmesiyle ilgili görevlendirilmiştir” denildi.

“KOMİSYON KURULMASINA KARAR VERİLDİ”
Yapılan açıklamada, ayrıca bugün yönetim kurulu üyesi Kemal Ünsal'ı hedef alan bir iddiayla ilgili olarak hafta sonu olmasına rağmen çok sayıda yönetim kurulu üyesinin, federasyonun Levent'teki merkezine geldiği ve başkan Haluk Ulusoy'un da hazır bulunduğu görüşmelerde, bu tür iddiaların hassasiyetle üzerinde durulması konusunda kararlılığın bir kez daha teyit edildiği kaydedildi.
Yönetim kurulu üyesi Kemal Ünsal'ın, federasyona dilekçe verdiği vurgulanan açıklamada, ayrıca şu görüşlere yer verildi:
“Kemal Ünsal, bugün bir gazetede çıkan iddiaların asılsız olduğunu bildirmiş, yasal haklarını kullanacağını ifade etmiş, ayrıca üzerine düşen sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmiş, konuyla ilgili inceleme yapılmasını ve o inceleme sonuçlanıncaya dek yönetim kurulundaki görevinden mazeretli sayılmasını istemiştir. Yönetim kurulu ise derhal tarafsızlığına güvenilir bir inceleme komisyonu oluşturup, iddiaların araştırılmasına karar vermiştir.
Şu gerçeğin bilinmesinde yarar görüyoruz: Futbol Federasyonu yasanın kendisine verdiği görev, yetki ve sorumluluğu sonuna kadar, hiçbir ayrım yapmadan ve kimsenin gözünün yaşına bakmadan kullanma kararlığındadır. Futbolumuzu her türlü şaibeden uzak tutmak, aslında yalnızca federasyonumuzun değil, bu ülkede futbola gönül vermiş herkesin ortak sorumluluğudur.”