BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturmasında beş tutuklama

BJK yöneticisi Adalı ve teknik direktör Havutçu ile İBB'nin iki futbolcusu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yılmaz Vural ve Leven Kızıl adliyede.

Abone ol

İstanbul'da yürütülen şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktör Tayfur Havutçu dün gece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalı ve Havutçu'nun yanısıra kulübün güvenlik yetkililerinden Ahmet Ateş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor futbolcularından İbrahim Akın ve İskender Alın da tutuklandı.

Türk basınında bu sabah yayınlanan haberlerde, İbrahim Akın'a kupa finalinde 'şike yapması' karşılığında Beşiktaşlı idarecilerce ''yarış atı'' satın alındığı öne sürüldü.

Radikal gazetesindeki haberde, Fenerbahçe'nin de kendi maçlarından gol atmaması için Akın'a bir miktar para ödediği öne sürüldü.

Yine bazı gazeteler, Akın'ın suçlamaları kabul ettiğini öne sürüyor. Ancak avukatlarının ise ''suçlamaları kabul ettikleri'' iddiasını yalanladığı da gelen haberler arasında.

Beşiktaş Kulübü ise, adalete olan güvenlerinin altını çizerek tutuklanan mensuplarının yargı sürecinden aklanarak çıkacaklarına inandıklarını altını çizdi.

10 gün önce başlayan şike soruşturmasında böylece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilenlerin sayısı 32 oldu.

Öte yandan halen gözaltında bulunanlardan eski Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Levent Kızıl, Teknik Direktör Yılmaz Vural, kaleci Serdar Kulbilge ve eski Ankaragücü Yöneticisi Mümtaz Karakaya ile işadamı Zeki Mazlum'un da aralarında bulunduğu 6 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı ve söz konusu kişiler adli işlemleri için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.