BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Şike operasyonunda ilk tutuklamalar!

Poliste ifadeleri alınan 18 kişi savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Abone ol

Şike soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen şüphelilerden aralarında Giresunspor eski başkanı Olgun Peker ve Diyarbakırspor eski başkanı Abdullah Yakut'unda bulunduğu 18 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından 4 şüpheli ise serbest bırakıldı. Şike soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 7'si tutuklandı. Bugün, emniyetteki sorguları tamamlanan 25 kişi daha adliyeye getirildi.

Şüphelilerden Olgun Peker ve Ömer Ülkü örgüt lideri olmak, şike ve rüşvet vermek suçlamalarından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilirken şüphelilerden Volkan

TFF BAŞKANI AYDINLAR SAVCI İLE GÖRÜŞTÜ

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten savcı ile dün teras toplantısı yaptı.  Aydınlar, şike kararlarında yargıyı beklemeyeceklerini iki hafta içinde UEFA'ya bu kararı ileteceklerini söyledi.

AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLA

Bahçekapılı, Özden Arslan, Mahmut Güneş, Ümit Aydın, Tarık Özaslan, Erman Ertaş, Abdullah Cila, Haldun Şenman rüşvet suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Haldun Şenman'ın TFF'nin menajerlik sınavına ilişkin soruları 20 bin TL karşılığında sınava giren 8 şüpheliye verdiği iddia edilirken, şüphelilerden Abdurahman Yakut, Özden Tütüncü, Murat Tanış, Beşir Acar ise şike suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

PEKER POLİSTE SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyette 300 sayfayı tutan sorulara karşılık susma hakkını kullanan ve örgüt lideri olduğu öne sürülen Olgun Peker soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ise yaklaşık 3,5 saat ifade verdi.

Savcılık sorgusunda emniyette neden susma hakkını kullandığı sorulan Olgun Peker, "Daha önce gözaltına alındığımda işkence gördüm. Her zaman bir komplo kurabileceklerini düşünüyorum. Bu nedenle emniyette susma hakkımı kullandım" diye konuştu.  Savcılık sorgusunda Sedat Peker'i tanıyıp tanımadığı da sorulan Olgun Peker'in, "Babam gibidir. Emniyete işkence gördükten sonra 4 yıl boyunca beni tedavi ettirdi" dediği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bazı şüphelilere de Sedat Peker'i tanıyıp tanımadığı sorulduğu öğrenilirken soruşturma kapsamında

UEFA'DAN FB AÇIKLAMASI

UEFA'nın şampiyona için Türkiye'den beklediği isimler için açıklama yaptı. Peki Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla ilgili iddialara UEFA ne cevap verdi. İşte cevabı:

AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLA

yapılan teknik takip sırasında TFF eski başkanı Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırım'ın da Olgun Peker'le yaptığı görüşmelere takıldığı öğrenildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Şike soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 7'si ise tutuklandı. Tutuklanan isimler ise Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü oldu.

MEHMET YILDIZ SERBEST KALDI

Savcılık sorgularının ardından adliyeden ayrılan Halil Köntek ve Özcan Östüntaş basın mensuplarının kendilerini görüntülememesi için koşarak adliyeden uzaklaşırken futbolcu Mehmet Yıldız ile teknik direktör Levent Eriş ise yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Levenent Eriş'in eşi sevinçten ağladığı görülürken basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan futbolcu Mehmet Yıldız ise "Şükürler olsun ki anlımızın akıyla ayrıldık" dedi.

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Mehmet Yıldız, "İfademize başvurdular. Şükürler olsun ki anlımızın akıyla ayrıldık. Polis ifade esnasında bize gerekli olduğu kadar yardımcı oldular. Onlara da teşekkür ederim" diye konuştu.

Yıldız'ın avukatı Polat Küçük ise yaptığı açıklamada, "Savcılık ifadesini verdik. Zaten telefon konuşması ile ilgili bir pozisyonun gol olmadığı iddiaları vardı. Kendisi teknik olarak doğru vuruş yapamamıştır. Zaten pozisyondan 15 saniye sonrada golün asistini yapan kişidir. Anlımız açıktır" şeklinde konuştu.

  1.20110705174017.jpg