BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Şike dosyası mahkemeye ulaştı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi şike dosyasını eksik tebligat nedeniyle geri gönderdiği ortaya çıktı. Şike dosyası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi...

Abone ol

Yargıtay 5. Ceza Dairesi şike dosyasını eksik tebligat nedeniyle geri gönderdiği ortaya çıktı. Şike dosyası İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı.
Usül yönünden eksiklerin tespit edildiği dosya 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Edinilen bilgilere göre 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderilen dosyada esasa yönelik bozma olmadığı için tekrar celse açılmayacak, sanıklar ise mahkemeye gelmeyecek. 3 eksik tebligat nedeniyle bozulup geri gönderilen karar dosya üzerinden incelenecek. Yargıtay’ın tespit ettiği 3 eksiklik giderilince dosya tekrar Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderilecek.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin dosyayı incelemesi sonrası 7201 sayılı tebligat yasasının 11. maddesi uyarınca vekil ile takip edilen işlerde tebligatın vekile yapılması gerektiği halde gerekçeli kararın sanığa tebliğ ile yetinildiği, hükmün sanık müdafiine tebliğ edilmediği ortaya çıktı. Yargıtay, Aykut Aydın’ın müdafisi avukat Hatice Odabaşı ile katılma istemlerinin reddine karar verilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak ‘a gerekçeli kararın ulaştırılmasını istedi. Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Müdürlüğü’nden alınan alınan “olur” yazısının aslı ya da onaylı bir suretinin de dosyaya eklenmesini istedi.
Aykut Aydın’ın müdafisi avukat Hatice Odabaşı ile katılma istemlerinin reddine karar verilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak ‘a gerekçeli kararın gönderilmesi ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan “olur” yazısının aslı yada onaylı suretinin dosyaya eklenmesiyle dosya tekrar Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderilecek.
(İHA)