BIST 10.168
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan ODTÜ tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırılara tepki göstererek, bu konuda gereğinin yapılacağını sö...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırılara tepki göstererek, bu konuda gereğinin yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Onların özlediği Türkiye çok geride kaldı" ifadelerini kullandı.
G20 liderler zirvesi için bulunduğu St Petersburg’da Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan, "Bu tabi kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Yani ötekileştirme kavramı son zamanlarda biliyorsunuz çok moda bir kavram. Kimlerin kimleri ötekileştirdiği çok açık net ortada" dedi.

"YÖK GEREĞİNİ YAPACAKTIR. BİZ DE YAPACAĞIZ"
Erdoğan, "Şu anda da ne yazıkki OTDÜ’deki bu zihniyeti çok açık net ortada görüyoruz. Bu ülkenin evlatlarına karşı burada böyle bir ötekileştirme gayreti kampanyası yürütülüyor. Konuyla ilgili olarak YÖK gereğini yapacaktır. Bizler de gereğini yapacağız. Bu birşeyi ortaya koydu. Nedir o? Ben niçin polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır" dedi.

"ÜNİVERSİTELERE NİÇİN POLİS İSTEDİĞİMİZİN İSPATIDIR"
"Bakın orada da sivil polis vardır. Bizim de sivil polisimiz yer alacaktır. Ama oradaki özel güvenliğin sivli polisi, olaya müdahale dahi etmiyor ve adeta onları orada destekler mahiyette görüntü veriyor. Görüntüleri gördüm. Böyle birşey olabilir mi? Yani orada o kendin stant açacak, başörtülü kızlar orada kendilerine açtığı stantta böyle bir hakkı kullanamayacaklar. O üniversite sadece senin değil ki. Sonra o nedir, ellerinde kartonlarla yazılmış şeylerle beraber adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değil."

"ONLARIN ÖZLEDİĞİ TÜRKİEY ÇOK GERİLERDE KALDI"
"O kızlarımız orada diğerlerinin hakkı neyse, aynı hakkı orada kullanacak buna kimse mani olamaz. Bunun gereği neyse gereği yapılır, bizler de sonuna kadar bunun takipçisi oluruz. Artık onların özlediği Türkiye çok gerilerde kaldı."

"YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ"
"Biz şimdi yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye inşa ediyoruz. Burada düşünce özgürlüğü vardır, burada inanç özgürlüğü vardır, burada eğitim, öğretim hakkının sonuna kadar kullanılması özgürlüğü vardır ve bunlara mani olanlar ise bunun bedelini öderler, biz de bunun sonuna kadar takipçisi oluruz."

"BUNLAR HİÇBİR HİZMETE MÜSADE ETMEZ"
"Bir başka olay, o da yine aynı şeklide bugün OTDÜ’de bugün Ankara Büyükşehir Belediyemizin yol çalışması var. Gerçekten Ankara ulaşımını çok çok rahatlatacak bir çalışma bu. Bu çalışma ile ilgili olarak OTDÜ’nün hocalarının, aynı şekilde rektörün olumlu kanaatları olmasına rağmen, bir grup genç gelip bu yolun yapımını engellemeye çalışıyorlar. Arkadaşlar kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından bunlar çok önemli. Hiçbir hizmete bunların müsade etmesi mümkün değil. Herşeyin önünü keserler. Tabi ön kesildiği zaman ön açmak kimin görevi. Güvenlik güçlerinin görevi. Ön açılacak ve bu yollarda yapılacak. Olay budur."

"BARO BAŞÖRTÜLÜ BİR KİMLİK KARTI BİLE VERMİYOR"
"Biz hala Danıştay’ın vermiş olduğu karar ortadayken, bir diğer taraftan ’Türkiye’de farklılıklar zenginliğimizdir’ derken, bir taraftan görüyorsunuz Barolar Birliği Başkanı "farklılıklar zenginliğimiz" diyor, öbür taraftan kalkıp ’biz dine inançlara çok, çok saygılıyız’ diyor ama öbür taraftan kendileri baroda avukatlık mesleğini icra edecek olan başörtülüye, haklarında karar verildiği halde, onlara
başörtülü kimlik kartını vermekten bile kaçınıyorlar. Bu ötekileştirme fiillerini kimlerin gerçekleştirdiğini göstermesi bakımından çok önemli. Türkiye sol her zaman ötekileştirmiştir."
(İHA)