BIST 10.030
DOLAR 32,40
EURO 34,91
ALTIN 2.399,16
HABER /  SAĞLIK

Sigaranın yeni hedefi: Kadınlar

Tütün kullanan 1 milyar kişinin 200 milyonu kadın. Türkiye'de de genç kızlar arasında sigara yaygınlaşıyor.

Abone ol

Dünya genelinde 5 sigara içicisinden birinin kadın olduğuna dikkat çeken  Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Türkiye'de tütün endüstrisinin kadınları sigaraya kurban edemeyeceğini söyledi. Bugün gerçekleştirilen 1 Mayıs Sigarasız Dünya Günü'nün etkinliklerinde bu yıl 'tütün endüstrisinin hedefi kadınlar' teması tartışılıyor. İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüşte de kadınlara sigara içmemeleri çağrısında bulunuldu.

İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi'nce (SSUK) 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü çerçevesinde düzenlenen yürüyüş, Galatasaray'da başladı. Çoğunluğu kadın ve öğrencilerin oluşan grup, 'Anneysen sigara içme', 'Sigara içmek çirkinliktir' yazılı döviz ve pankartlarla İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. 'Kadınlar sigara içmeyecek', 'Gün gelecek herkes görecek Türkiye sigara içmeyecek' şeklinde sloganlar atan grubun yürüyüşü, Taksim Meydanı'nda sona erdi.

İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu 17 Temmuz 2009'da başlayan Dumansız Hava Sahası uygulaması ile sigara tüketiminin yüzde 9-10 civarında azaldığını söyledi.

Kadınları özgürlükle kandırıyorlar

Türk Toraks Derneği bir açıklama yaparak, tütün endüstrisinin kadınlarda sigara içiciliğini artırmaya yönelik pazarlama taktiklerine dikkat çekti.
l  Dünya genelinde 5 sigara içicisinden birisi kadındır.
l Her yıl daha çok sayıda kadın sigara bağımlısı olmaktadır.
l Tütün endüstrisi kazançlarına kazanç katmak için yeni kullanıcılar yaratma ihtiyacındadır. 
l Tütün endüstrisi, sigara içen kadını daha özgür, daha sosyal, başarılı, seksi ya da cazibeli gösterecek şekilde sigara reklamı yapmakta ve yeni pazarlama taktikleri geliştirmektedir.