BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sierra cinayetinde bomba gelişme!

Amerikalı Sarai Sierra'nın Taylan K. ile bir gece önce birlikte olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor. Cinayetle ilgili bomba gelişmeyi yazdı.

Cankurtaran’daki surlarda cesedi bulunan Amerikalı Sarai Sierra’nın en son Galata Köprüsü’nde randevulaştığı Taylan K. ile bir gece önce birlikte olduğu ortaya çıktı. Polis, Taylan K.’dan da kan ve sperm örneği aldı.

Günlerce polis tarafından arandıktan sonra Cankurtaran’daki surların dibinde bir dehlizde cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Cinayet soruşturması sırasında ifadeleri alınan 22 kişinin kan örneklerinin alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi. Bu kişiler arasında İran uyruklu olduğu tespit edilen ikisi kadın 3 kişinin bulunduğu da belirtildi. Polisin kan ve sperm örneği aldığı kişiler arasında Sarai Sierra’nın kaybolması sürecinde de mailleştiği ortaya çıkan Taylan K.’nın da olması dikkat çekti. Bu kişilerden alınan örneklerden DNA profilinin çıkarılacağı bunların Sarai Sierra’nın cesedinden el edilen bulgularla karşılaştırılacağı öğrenildi. Yeni şüphelilerin bulunması halinde de kan örneklerinin alınarak DNA profillerinin çıkarılacağı belirtildi. Polisin bu uygulamayı Taylan K.’nın ifadesinde “Sarai ile kaybolmadan bir gün önce buluştuk ve o gece birlikte olduk” dediği için yaptığı öğrenildi.

ADLİ TIP'TA 3 DAİRE ÇALIŞIYOR

Adli Tıp Kurumu’nda ise Cinayet Büro Amiri’nin de bizzat katıldığı 5 saatlik otopsinin ardından alınan örneklerin incelenmesine devam ediliyor. Adli Tıp Kurumu bünyesinde çalışan Morg İhtisas Dairesi’nde patolojik bulguların, Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kıl ve doku örneklerinin incelendiği, Kimya İhtisas Dairesi’nde ise Sarai Sierra’nın kanında alkol ya da uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının araştırıldığı öğrenildi.

E-MAİL KAYITLARI YOLDA

Polis Sarai Sierra’nın kayıp bilgisayar ve cep telefonunu bulmak içinde yoğun bir şekilde çalışırken Amerika’dan istenen e-mail kayıtlarının bugün ya da yarın polisin elinde olması bekleniyor. Normalde çok üzün süren bu işlemin polisin çabalarıyla çabuklaştırıldığı gelen bilgilerin cinayetin aydınlatılmasında çok önemli olduğu belirtildi.

APPLE'DEN SİNYAL DESTEĞİ

İstanbul polisi Sarai Sierra’nın cesedinin bulunmasının ardından kayıp olan Iphone ve Ipad’inden yola çıkarak katil ya da katil zanlılarına ait veri elde edebilmek için FBI’dan da yardım alıyor. Ipad ve Iphone’ların pillerinin çıkartılamaması ve pillerinin tamamen sıfırlanmadığı sürece de üretici firma tarafından sinyal verisi alabileceği öğrenildi. Polis önceki gün de bölgede dedektörle arama yapmıştı.

MONTU KAYIP

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Amerikalı kadının olayın yaşandığı 21 Ocak günü sahilde yürüyüş yaptığını ve Cankurtaran’daki tarihi kapıyı görünce fotoğrafını çekmek için sahil yolundan karşıya geçtiğini belirledi. Bu arada Sarai’nin olay günü üzerinde bulunan montunun da kayıp olduğu ve polisin olay yerinde 4 gündür yaptığı aramalarda bu montu da aradığı belirtildi. Genç kadının montunun kayıp olması, cinayetin bölgede yaşayan evsizler tarafından gerçekleşitirilmiş olabileceği ihtimalini de güçlendiriyor.