BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık 42 dereceyi gösterince

Sıcaklığın nem ile birleştiğinde hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı Adana'da vatandaşlar nefes almakta güçlük çekiyor.

Abone ol

Adana'da sıcak ve nemli havadan bunalan bazı vatandaşlar, DSİ'ye ait sulama kanalı kenarından taşan suyun içine koydukları sandalye ve taburelere oturup serinliyor.

Türkiye genelini etkisi altına alan aşırı sıcaklar Adana'da daha etkili oluyor. Hava sıcaklığının 38 derece olduğu kentte nemin gündüz yüzde 50'yi geçmesi gece ise yüzde 90 olması yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Termometreler ise 42 dereceyi gösterirken özellikle kadınlar sokağa çıkarken yanların mutlaka şemsiye alıyor. Çoğu kişinin de yayla ve denize gittiği Adana'da kalan vatandaşlar ise kendilerince serinleme yöntemleri geliştiriyor.

Bazı vatandaşlar DSİ'ye ait sulama kanalı kenarlarında kanaldan taşan suyun içerisine özel oturaklar yaparak serinlemeyi tercih ediyor. Kanala girip yüzmek yerine su kenarındaki beton taburelere oturan vatandaşlar ayaklarını suya sokarak serinliyor. Tabure bulamayan vatandaşlar ise evden getirdikleri sandalyeyi suyun içerisine koyarak burada serinliyor. Bazı vatandaşlar ise ayaklarını suya sokarken Adana'nın yöresel serinlemeye yiyeceği olan bici bici yiyerek serinliyor. Vatandaşlar Adana'nın sıcağından kavruldukları için serin yer aradıklarını kanal kenarında ayaklarını suya sokarak serinlediklerini, sıcakların kendilerini bunalttığını söyledi.