BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köprü trafiğinde rekor kuyruk

Anadolu-Avrupa ve Avrupa-Anadolu geçişlerinde köprü üzeri ikişer şeride indirildi. Her iki yöne de ek şerit verilmedi.

Abone ol

Avrupa Anadolu geçişinde trafik Hasdal'a, Anadolu Avrupa geçişinde de Ümraniye Çakmak köprüsüne kadar uzandı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 18 Haziran'da başlayan bakım ve onarım çalışmalarında 39'uncu güne girilirken, bugün işlerine gitmek isteyen İstanbullular adeta trafikte kalma rekoru kırdı.

Anadolu-Avrupa ve Avrupa-Anadolu geçişlerinde köprü üzeri ikişer şeride indirildi. Her iki yöne de ek şerit verilmedi. Oysa normal zamanlarda bile trafiğin yoğunluğuna göre her iki yöne ek şerit uygulamasına gidiliyordu. Tadilat boyunca da bu uygulama sürdü. Ancak ilk kez bugün ek şerit verilmediği gibi geçişler de iki şeride indirildi.

2 SAAT 10 DAKİKADA KARŞIYA GEÇEBİLDİLER

Avrupa Anadolu geçişinde trafik Hasdal'a, Anadolu Avrupa geçişinde de Ümraniye Çakmak köprüsüne kadar uzandı. Saat 08:00'de Ümraniye'den hareket eden servis aracı, tam 2 saat 10 dakika sonra Bağcılar'a ulaştı.

33 km'lik bu mesafe normal zamanlarda 35 dakikada, köprüde tadilatın başladığı 18 Haziran'dan beri ortalama 1 saat 15 dakikada alınıyordu. Anadolu Avrupa geçişinde yaşanan bu rekor yoğunluğun ardından saat 10:00 sularında, İş makineleri için kapatılan şerit açılarak geçiş şeridi sayısı ikiden üçe çıkarıldı.