BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

SHPden Erdoğana eleştiri

Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu medyasını boykot edin dedi muhalefet ayağa kalktı.

Abone ol SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, bazı gazetelerin alınmamasına yönelik boykot çağrısında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aslında vatandaşlara “Bizim ne işler karıştırdığımızı bilmeyin, öğrenmeyin" demek istediğini söyledi. Cilasun, “Başbakan daha açık konuşsun" dedi.

SHP Genel Sekreteri Cilasun yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın dün partililerine bazı gazetelere yönelik boykot yapmaları çağrısında bulunmasını değerlendirdi. Cilasun, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakan o kadar açık konuşmamıştır. Bilkent Otel’de iftar yapan yurttaşlara demek istediği: ‘Bizim ne işler karıştırdığımızı bilmeyin, öğrenmeyin’, ‘Basın özgürlüğü yalnız bizim yandaşlarımız için söz konusudur’. ‘Bilkent’te yenilen yemeklerin, saray gibi Genel Merkezlerinin, gemilerin, imar spekülasyonlarının, ihale desteklerinin, yoksul vatandaşlara gönderdiğimiz oy amaçlı erzak paketlerinin kaynaklarını sizin bilmenize gerek yok, sakın ola öğrenmeyin’, ‘biz biliriz, yararlanmasını da biliriz’ demek istemiştir. Açık konuşulursa bunların söylenmesi gerekirdi, Başbakan daha açık konuşsun."