BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Short Track Erzurum'da yapılacak

Erzurum, Kış Oyunları öncesi birçok yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Abone ol

Erzurum, Short Track (Kısa Mesafe Hız Pateni) Anadolu Kupası test yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

26-28 Kasım 2010 tarihleri arasında, Yenişehir Semti’nde bulunan 2 bin seyirci kapasiteli Buz Paten Salonu’nda saat 15.00’da gerçekleştirilecek test yarışmalarına, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülke katılacak.

TEST YARIŞMALARINA 51 SPORCU KATILACAK

Short Track Anadolu Kupası test yarışmalarına Türkiye’den 13, Slovakya’dan 6, Romanya’dan 8, Macaristan’dan 10, Bulgaristan’dan 9 ve Bosna Hersek’ten 5 olmak üzere toplam 51 sporcu katılacak. Erkek ve bayan takımlarının 500, 1000, 1500 metre ile 3 bin metre bayrak müsabakalarının gerçekleştirileceği test yarışmalarına, Buz Paten Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, As Başkan H. Fehmi Tekelioğlu, FISU Teknik Komite Üyesi Chul Hi Chang ile birlikte birçok delegasyon üyesi katılacak.

SHORT TRACK NEDİR?
Buz pateni pistinde kenarlara ve boardlara özel minderler (padler) yerleştirilmesiyle yapılan, sporcuların 500-1000-1500 metre gibi mesafeleri ferdi olarak süratle zamana karşı kaydıkları bir buz sporudur. Kısa kulvar yarışlarında şerit işaretleri olmayan bir daire içinde yarışan altı patenci vardır. Çarpışmalara sık rastlanır. Hız pateni yarışlarında özellikle kısa kulvarda yüksek hızla virajlara girmesi söz konusu olduğundan iyi bir teknik ve cesaret vazgeçilmezdir. Kısa kulvar yarışlarında, patenciler kurşun geçirmez kıyafetlerde de kullanılan “Kevlar” astarlı, vücutlarını saran kıyafetler giyerler. Ayrıca kask takarlar, boyunlarını bacaklarını ve dizlerini de korurlar. Kısa kulvarda dönüşlerindeki köşeler o kadar dardır ki parkurun iç kısmında kalan el buzu sıyırır. Ellerini buzun üzerine koyduklarından eldivenler de zorunludur.