BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Platonik değil Beylerbeyi Sarayı aşkı!

Başbakan Erdoğan'ın "CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor" sözleriyle başlayan tartışmaya İmralı da katıldı.

Abone ol

Başbakan Tayip Erdoğan’ın “CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor” sözleriyle başlattığı polemiğe İmralı da katıldı. PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, “Asıl AKP ile CHP, Erdoğan'ın Başbakan olması için Beylerbeyi sarayında gerçek aşk yaşadılar. Oradan da nurtopu gibi bugünkü iki partili bir iktidar doğdu” dedi.

Öcalan seçim sonuna kadar uzatıldığı duyurulan eylemsizlik süresini de Mart ayına çekti. Öcalan 1 Mart'a kadar çözümün gelişmemesi halinde savaşın daha da derinleşeceği tehdidinde buldu.

Öcalan’ın açıklamaları avukatları aracılığıyla PKK’ya yakın internet sitesinde yer aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in adını anmayan Öcalan’ın ilginç açıklamaları oldu:

BİR AYDIR GÖRÜŞME YOK: Burada son bir aydır herhangi bir görüşme olmuyor ama bu ileride olmayacağı anlamına da gelmez. Buradaki görüşmeler müzakere değil hatta diyalog da değil aslında ben bir aracıyım, arabulucuyum burada. Ben devlet ile PKK arasında aracıyım. Çünkü henüz müzakerelere geçmedik.

VERDİĞİM TARİH 1 MART: 1 Mart'a kadar bir sonuç çıkması lazım. Bu tarihe kadar bu görüşmeler bir sonuç verirse, anlamlı bir barış, onurlu bir barışla sonuçlanır. Ya da bu görüşmelerden bir şey çıkmaz, daha kötü bir süreç başlayabilir. 1 Mart'a kadar görüşmelerden anlamlı bir barış çıkmazsa ben bu aracılıktan çekilirim, çekilmekten ziyade “yapamadım, başarısız oldum, devlet de, hükümet de çözüme gelmedi, artık daha fazla aracı olamam” diyeceğim. Karışmayacağım onlara. Verdiğim tarih 1 Mart. Sıfıra doğru geri sayım başladı.

ERDOĞAN ÖZAL MI ÇİLLER Mİ OLACAK?: Ben Başbakan'ı henüz çözemedim, çünkü kapalı biri. Şu çok önemli; Başbakan, Özal'a mı evrilecek, Çiler mi olacak? Özal barış için kararını vermişti, öldürülmeden önceki gün, bize diyalog için bir heyet göndermişti. Diyalog halindeydi bizimle. Başbakan Amerika'ya gidiyor, İngiltere'ye gidiyor, Çiller gibi olursa Çiller'den daha tehlikeli olur. Ama şu an kapalı biri, kapalı duruyor.
BEYLERBEYİ’NDE AKP İLE CHP AŞKI: Bu platonik aşk konusunda da şunu söyleyeyim: Başbakan “CHP ile BDP platonik aşk yaşıyor” demiş. Asıl AKP ile CHP, Erdoğan'ın Başbakan olması için Beylerbeyi sarayında gerçek aşk yaşadılar. Oradan da nurtopu gibi bugünkü iki partili bir iktidar doğdu.