BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

SGK sınav soruları önerge oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu Görevde Yükselme sınav sorularının önceden servis edildiğine dair iddialar yazılı soru önergesi oldu.

Abone ol

Kırklareli Milletvekili Turgut DİBEK, SGK görevde yükselme sınav soruları sınavdan bir gün önce servis edildiğine dair iddiaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e soru önergesi olarak verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim. 

Av. Turgut DİBEK Kırklareli Milletvekili

Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür, Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlüğü, şef ve memurluk kadroları için ilgili yönetmelik hükümleri gereği 05.04.2014 günü saat 10.00'da Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sınav gerçekleştirilmiştir. 7 Nisanda kapalı zarf ile Üniversiteden alınan sınav sorularının sınavdan bir gün önce (4 Nisan'da) saat 10.13 ile 10.18 arasında oluşturulduğu ve CD'ye aktarıldığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca 4 Nisan'da SGK'nın kurum içi iletişim ağında (intranet) sorular kısa süreliğine yayınlanmıştır. Sınav güvenliğini zedeleyecek bir çok farklı olay da yaşanmıştır.

1- Konu ile ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?

2- Sınav soruları adaylardan önce SGK yöneticilerine kontrol vb. amacı ile iletilmiş midir?

3- Sınavdan bir gün önce SGK'nın intranet sisteminde soruların yayınladığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise bu soruları kim intarnete koymuştur? İntranete konulan sorulara kimler erişmiştir?

4- Tüm personelin şifreli olarak girdiği intranette sorulara kimin eriştiği bilgisini bulmak mümkün değil midir?

5- Sınav sorularının, sınav güvenliği kapsamında, sınav anında açılması şart değil midir?

6- Sınav salonunda yasak olmasına rağmen cep telefonları nasıl kullanılabilmiştir?

7- Sınav günü bazı salonlarda soru kitapçıklarının eksik gelmesi nedeniyle sınavın geç başladığı iddiaları doğru mudur?

8- Soru kitapçıkları kimler tarafından hazırlanmıştır? Bu soru kitapçıkları kurum dışından başka kişi veya birimlere gönderilmiş midir? Soru kitapçıklarını oluşturan kişi veya kişiler sınav komisyonunda yer almış mıdır?

9- Soruların sızdığına dair güçlü emareler olan sınava kaç kişi hangi unvanlar için katılmıştır? Kaç aday tam puan almıştır? Önceki senelerde tam puan alan aday sayısı kaçtır?

10- Konu hakkında Türk Büro Sen ve BES'in SGK Başkanlığına vermiş olduğu dilekçelere yanıt verilmiş midir?

11- Bu hafta içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanının görevden alınması ile bu olayın bir bağlantısı var mıdır?

12- Sınav iptal edilecek midir?