BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.418,41
HABER /  MEDYA

Sevda Kuşun Kanadında olay oldu Uçakan'dan Kısakürek'e mektup

'Sevda Kuşun Kanadında' dizisinin genel yönetmeni Mesut Uçakan, dava açan Mehmed Kısakürek'e twitter üzerinden açık mektup yayımladı.

Abone ol

TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan "Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin genel yönetmeni Mesut Uçakan, dizide merhum şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Muhasebe" şiiri izinsiz okunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Mehmed Kısakürek'e Twitter hesabından açık mektup yayımladı.

Uçakan, mektubunda, "Mehmet Bey, canım ağabeyim, bizi mahkemeye vermişsiniz, eyvallah. Üstad'ın bir şiirini kullandık, 'Telifi neyse ödeyelim' dedik, reddettiniz, ona da eyvallah." ifadelerini kullandı.

DİLEKÇEYİ MEDYAYA VERİP NİYE YAYGARA ÇIKARIYORSUNUZ?

Mahkemenin takdir edeceği karara itiraz etmeyeceğini aktaran Uçakan, mektubunda şunları kaydetti: 

"Üstad'ı canlandırmama da kızmışsınız. Tamam, mahkemenin o konuda vereceği karara da hürmetimiz sonsuz. Ama, anlayamadığım bir şey var, kim haklı, kim haksız, bunu, hukuk üzerinden centilmence yürütmek varken, niye savcılığa verdiğiniz dilekçeyi alelacele medyaya verip, yaygara çıkarıyorsunuz? Bu size ne kazandıracak? Bunun, yürüyen bir dosyada yargıyı manipüle etmek anlamına geldiğini bir hatırlatan çıkmıyor mu? Keza, attığınız tweetlerde sürekli şahsıma hakaret etmenizin, hem hukuka hem de centilmenliğe uymadığını söyleyen yok mu hiç? Bu medya üzerinden konuşmalarla beni incitiyorsunuz ama eminim siz de çok inciniyorsunuzdur. Üç günlük dünya, değer mi?"

Mehmed Kısakürek'ten "öfkeli ve saldırgan" davranışlarda bulunmaması ricasında bulunan Uçakan, mektubunu "Bu hakaretleri bırakınız. Sakin şekilde mahkemeyi bekleyelim. Saygılarımı sunarım." şeklinde sonlandırdı.