BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,37
HABER /  GÜNCEL

Şerzan Kurt davasında sanık polise...

Şerzan Kurt'u vurarak öldüren polis memuru Gültekin Şahin, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülen davada, 'tahrik' indiriminden yararlandırıldı ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol
Muğla'da, beş yıl önce üniversiteli Şerzan Kurt'u silahıyla ateş ederek öldüren polis memuru Gültekin Şahin'e ‘tahrik’ altında cinayet suçundan 16 yıl hapis cezası verildi. İkinci kez tutuklanan Şahin, daha önce iki buçuk yıl hapiste kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

İlk yargılamada polis Şahin’e verilen sekiz yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından bozulmuştu.

ÖNCE MÜEBBET, SONRA TAHRİK İNDİRİMİ

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yayınlanan haberine göre; Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde son duruşması bugün görülen davada polis Şahin’e ‘cinayet’ten müebbet hapis cezası verildi. Ardından Şerzan Kurt’un da aralarında olduğu göstericiler tarafından polise taş atıldığı iddiasından hareketle ‘tahrik’ indirimi yapıldı. Bu nedenle ceza, 16 yıla indirildi. Karar sonunda Şahin tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

AVUKATLARDAN İNDİRİM İSYANI

Kurt Ailesi avukatlarından Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tahrik indirimine isyan etti. Elçi, hiçbir sanığın tahrik iddiasının olmadığını belirterek, “Ben tahrik oldum’, ‘Bana taş geldi’ diyen bir sanık yokken, Yargıtay’ın bu yönde karar vermiş olması, bundan sonra kolluk görevlilerini yol açacağı öldürme olaylarında içtihada neden olur. Bir gösteride eylemci öldüren polis, ‘Ben tahrik oldum’ der. B da öldürmeyi meşrulaştırır ve cezasızlığa götürür” dedi.