BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Serdar Ortaç bu fotoğrafta var mısın yok musun?

Serdar Ortaç, Ahmet Kaya ile ilgili kimi zaman "binlerce kez özür diledim, çatal attıysam ellerim kırılsın" diyor, kimi zaman ise "ben orada yoktum" diyebiliyor. Peki gerçek ne?

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

“Ödül töreninde Ahmet Kaya’ya saldırdılar. Kimler saldırdı. Gezi Parkı’nda bize saldıranlar kimse onlar saldırdı. Şimdi diyorlar ki ben o sırada tuvaletteydim, ben o sırada dışarıdaydım, ulan hepiniz oradaydınız. Kamera kayıtlarında hepinizi görüyoruz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.”

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır dönüşü, TBMM'de Partisinin grup toplantısında söylediği bu sözler, Ahmet Kaya'nın Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde ödül aldıktan sonra çatal bıçak saldırısına uğradığı ve linç edilmeye çalışıldığı geceyi yeniden gündeme getirdi.

SERDAR ORTAÇ: AHMET KAYA'YA ÇATAL ATMADIM

Ahmet Kaya'ya linç gecesinde, Kaya'nın ardından sahneye çıkan ve 10. yıl marşını okuyarak olayların fitilini ateşleyen Serdar Ortaç dün Twitter'da bir fotoğraf paylaştı ve Başbakan'ın sözlerine "Gezi eylemlerine katılmadım, Ahmet Kaya'ya çatal atmadım. Daha ne kadar sürecek bu yazılar. Bir sürü hayranım benden yeni şarkılar beklerken,bunlarla uğraşmaktan nasıl şarkı yazacağım, ben de bilemedim." diyerek yanıt verdi.

İŞTE ORTAÇ'IN PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAF

ekran-resmi-2013-11-19,-16.38.20.png

Bugüne kadar pek çok konserde, o gece yaptıklarından dolayı saldırıya uğrayan, defalarca yumruklanan, pek çok kere de özür dileyen Serdar Ortaç, bundan üç yıl önce NTV'de Yekta Kopan'ın sunduğu Gece Gündüz isimli programa canlı yayın konuğu olarak katılmış ve "Çatal attıysam ellerim kırılsın. Genç olduğum için, 10. yıl marşını okuyarak insanları provoke etmiş olabilirim. Binlerce kez özür diledim. Halen de diliyorum..." demişti.

Ortaç'ın Twitter'da paylaştığı fotoğraf Milliyet gazetesinin arşivinden alınmış. Reha Muhtar'ın çağrısı ile sahneye çıkan sanatçılar, Ahmet Kaya'ya çatal bıçak ile saldırıda bulunulduktan sonra hep beraber "Memleketim" şarkısını söylüyorlar.

KİMLER VARDI SAHNEDE?

Kimler mi var sahnede? Ajda Pekkan, Beyazıt Öztürk, Hande Ataizi, Ebru Gündeş, Emel Sayın, Mustafa Topaloğlu, Muazzez Ersoy, Elif Karlı, Faruk Tınaz, Adnan Şenses, İbrahim Erkal, Mahsun Kırmızıgül, Berna Laçin, Sibel Turnagöl, Ece Erken, Zara, Fatih Ürek...

MİLLİYET'TE YOK, HÜRRİYET'YE VAR

Gerçekten de fotoğrafa bakınca Serdar Ortaç'ın görünmüyor olması ilginç.
Ancak bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan o geceye ait bir başka fotoğraf durumu daha da ilginç kıldı. Hürriyet muhabirinin aynı gece, muhtemelen bir kaç saniye önce ya da sonra  çektiği fotoğrafta ise Serdar Ortaç  oldukça net bir şekilde görünüyor. Ayrıca daha sonra AK Parti'den milletvekili olacak olan Osman Yağmurdereli de Hürriyet'teki fotoğrafta var.

22210018.jpg

Serdar Ortaç kimi zaman "binlerce kez özür diledim, çatal attıysam ellerim kırılsın" diyor, kimi zaman ise "ben orada yoktum" diyebiliyor. Ama bir fotoğrafta bir olup bir fotoğrafta olmamasını anlamak oldukça zor.

Biz de o gecenin videolarına baktık. Serdar Ortaç o gece sahneye çıkan şarkıcılardan mı, sahnede Memleketim'i söyleyenlerden biri mi diye? 

ekran-resmi-2013-11-20,-10.51.jpgVİDEOLARDA HERŞEY
ÇOK NET GÖRÜNÜYOR

Kendisi Twitter'da, görünmediği fotoğrafları paylaşa dursun, videoda her şey oldukça net görünüyor. Serdar Ortaç da orada, sahnede şarkı söyleyenlerden biri.

Önce diğer sanatçıların arkasında şarkı söyleyen Serdar Ortaç bir süre sonra, sahnenin önüne gelip elindeki mikrofonu Reha Muhtar'a, Emel Sayın'a, Ajda Pekkan'a tutuyor ve şarkıyı beraber terennüm ediyorlar.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER