BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şenlendirici caz okulunda ders verecek

Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, ABD'deki ünlü müzik okulu Berklee'de bir hafta süreyle Türk müziğiyle ilgili eğitim verecek.

Abone ol

ABD'nin New York kentindeki Central Park'ta 6 Şubat'ta düzenlenen Istanbulive konserine katılan klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ve New York Gypsy All-Stars, ABD turnesine devam ediyor.

Dünyanın en ünlü caz okulu Berklee tarafından davet edilen Hüsnü Şenlendirici bir hafta boyunca Türk müziği ve makamları ile ilgili ders verecek. Sanatçı ayrıca Berklee Caz Orkestrası ile Türk müziği konserine katılacak. Konserin yapımcılığını Hüsnü Şenlendirici ve NY Gypsy All-Stars'a büyük hayranlık duyan Ermeni asıllı bir müzisyen Christine Karam yapacak.

ABD'DEN SONRA HİNDİSTAN'A...

Şenlendirici ABD turnesini tamamladıktan sonra Hindistan'da, tabla ustası ve iki Gramy Ödülü sahibi Zakir Hüseyin'in on yıl önce ölen babası için düzenlediği anma gecesinde sahneye çıkacak. İlk kez bir Türk'ün sahne alacağı Hindistan'a gitmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Şenlendirici "Ülkemi yurtdışında gururla temsil ediyorum ve kendimi burada çok daha özgür hissediyorum" dedi.