BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL

Şener Selçuk İnan'a kin kustu

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Selçuk İnan’ın, “Trabzon giden oyuncuları arar” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Abone ol

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Trabzonsporlular Selçuk’u iyi biri olarak hatırlamayacak. Hatırlamamalılar da” dedi. Şener, Umut Bulut’un satışı için ise görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, şmpiyonluğu 1 golle kaçırdıklarını belirterek, “Trabzonspor’un tarihinde az ulaşılabilen puanlardan birini topladık ama şampiyon olamadık. Kısmet değilmiş. Bu yıl da Şampiyonlar Ligi’ne kalmaya uğraşacağız. 5 rakip var. Biriyle oynayacağız. İkinci turda daha kuvvetli takımlar geliyor. Bizden giden oyuncular oldu. Şu veya bu sebeple kaza geçiren oyuncularımız oldu. Dün talihsiz bir şekilde Barış da sakatlandı. Bunlar sporun içinde var. Teslimiyetçi olmamamız lazım” dedi.

“BİR – İKİ GENÇ OYUNCUYLA YERLİ BİR FORVET TAKVİYESİ DAHA YAPACAĞIZ”

Avrupa’nın önemli üç oyuncusunu kadrolarına kattıklarını da ifade eden Başkan Şener, “Aldığımız oyuncuların Avrupa’nın en iyi oyuncuları olduğu benim ifadem değil, hocaların söylemi. Yabancı oyuncuların yanı sıra genç oyuncuları da kadromuza kattık. İki genç oyuncuyu daha almaya çalışacağız. İstediğimiz ilk 11’e hemen girecek nitelikte bir oyuncu piyasada yok. Bu yüzden genç oyuncu alacağız ve yerli bir forvet için de arayışlarımız devam ediyor” diye konuştu.

“UMUT BULUT GİTMEK İSTİYOR. BURASI ESİR KAMPI DEĞİL”

Umut Bulut’un takımdan ayrılmayı çok istediğini de vurgulayan Şener, “Umut Bulut’un transfer gündemi geçen sezonda vardı. Umut’un bizzat kendisi Trabzonspor’u çok sevmesine karşın özel ailevi durumlarından ötürü yurt dışına gitmek istediğini bir kaç defa bildirdi. Burada oynamak istemediğini söyledi. Biz de kendisiyle görüştük. Cümleler aynı, cevaplar aynı olunca, bir de özel hayat eklenince yönetim olarak yapacak bir şeyimiz kalmadı. Burası esir kampı değil. Zorla oynatacak halimiz yok. Onun için bir takım görüşmeler yapıyoruz. Bittiği zaman haber veririz” dedi.

“BİR YABANCI OYUNCU DAHA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Gabric’in sözleşmesini donduracaklarını da ifade eden Şener, “Yabancı kontenjanı boşalırsa bir yabancı oyuncu transferi daha yapabiliriz. Ayrıca Gabric’in sağlığının iyi olmasına sevindik. Ancak dün kulüp doktoruyla yaptığı görüşmede, sağ ayağında ve beyninin sağ tarafında problem olduğunu ifade etmiş. Onun sözleşmesini dondurmak mecburiyetindeyiz. İnşallah sağılığına kavuşur. Beyin işi zor iş. Oynatsan topa kafa vurur mu, vurursa sıkıntı olur mu? Zor bir konu. Sevdiğimiz bir çocuk. Yapacak bir şey yok. Sonuçta trafik kazası. Sözleşmesini dondurmak için görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

“BARIŞ’IN SÖZLEŞMESİNİ DONDURABİLİRİZ”

Barış Özbek’in sakatlığıyla ilgili de konuşan Şener, “Barış’ın sakatlığı da uzun sürerse sözleşmesini dondurabiliriz. Aldığımız veya bünyemizdeki futbolcuların başına böyle bir şey geldiğinde olayın sadece futbol boyutu değil, insani tarafı da var. Bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Barış’la da yakından ilgileneceğiz. Onur' da yaptığımız gibi Barış’ın da sakatlık sürecinde yanında olacağız. Onur’u da farklı yerde ameliyat ettirebilirdik. Ama onu dünyanın o alandaki en iyi doktoruna ameliyat ettirdik” dedi.

“BURAK VE ENGİN’LE DE İMZALAYACAĞIZ. BURSASPOR’LU OYUNCULARLA GÖRÜŞMELERİ DONDURDUK”

Kaleci Tolga’dan sonra Burak ve Engin’le de anlaşmak üzere olduklarını belirten Şener, “Burak ve Engin’le konuştuk. Onlarla bir sorunumuz yok. Karşıyaka’dan Aykut’u almak için görüşmeler sürüyor. Aykut Trabzonspor’a gelmeyi çok istiyor. Konuşuyoruz, anlaşırsak almak istiyoruz. Takımın ilerisini de düşünmek lazım. Bursaspor’dan Ozan ve Turgay’ı istedik. Satmak istemediklerini belirttiler. Şu anda etik olarak bu olayın üstüne gitmemeliyiz. Bize yakışmaz. Fırsatçılık yapıyormuşuz gibi olmak istemedik. O yüzden stop ettik” ifadelerini kullandı.

“MEHMET ALİ AYDINLAR DÜZGÜN BİR İNSAN”

Futbol Federasyonu Başkanlığı için tek aday kalan Mehmet Ali Aydınlar’ı yakından tanıdığını da ifade eden Şener, “Mehmet Ali Aydınlar’ı kişi olarak tanırım. Acıbadem Hastaneleri'nin sahibi ve düzgün bir insan. Finans konularına çok hakim. Yakın ilişkilerimiz oldu. Kendisine bizden de bir iki kişi önereceğiz. Öyle bir çalışma içerisindeyiz. Sadece biz değil bütün kulüpler. İnşallah Türk futboluna hayırlısı olur” dedi. Başkan Sadri Şener, Basketbol Takımı’na da desteklerinin süreceğini ve bu konuda önümüzdeki günlerde Basketbol Kulübü Başkanı Saner Ayar ile bir görüşme yapacağını da ifade etti.

“SELÇUK BİZDE SADECE BİR SENE FUTBOL OYNADI”

Galatasaray’a transfer olan Selçuk İnan’ın, ‘Trabzonspor giden oyuncuları çok arar” şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Başkan Şener, şöyle konuştu: “Benim bildiğim kadarıyla Selçuk ile 7 - 8 görüşme yaptık. Yöneticimiz Recep Denizer bey yaptı bu görüşmeleri. Buranın sosyal hayatına alışamadığı ve İstanbul’da yaşamak istediğini belirtmiş. Yoksa bizden daha büyük takıma gittiği doğru değil. ‘Trabzonspor’u seviyorum’ demeçlerini okudum. Doğru olduğunu sanmıyorum. Biraz daha net konuşuyum. Ben Selçuk’u aldığım zaman kulübüne 3 milyon Euro bonservis bedeli verdim. Küme düşmüştü o kulüp ve bizim verdiğimiz parayla lige çıktı. Selçuk bana 3 sene içinde 2 sene doğru dürüst top oynamadı. Niye aldın diyenler bile oldu. Sadece son sene top oynadı. Bunun karşılığını da vermedi. Allah yolunu açık etsin. 'Trabzon tarihinde sevimli bir futbolcumuz vardı' diye bahsetmeyeceğiz. Bahsetmememiz de lazım” dedi. Şener, Galatasarayla ilişkileri konusunda ise, “Galatasaray bize Selçuk’u alıyoruz demeliydi. Ama bunu demediler” diye konuştu.

“GAZİANTEPSPOR CENK’İ VERMEZ”

Şener, Gaziantepspor’un Cenk Tosun’u satacağını düşünmediğini de ifade ederek, “Gaziantepspor Cenk Tosun’u vermez. Gaziantep’in başkanına bir ara espirili şekilde sordum, vereceklerini sanmıyorum. Ayrıca Cenk’i hocalarımız niye 3 sene önce bize tavsiye etmedi. Benim de sorum bu” diyerek Monaco'lu Park Chu Young’un da transfer gündemlerinde yer aldığını doğruladı.