BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi ifade verdi! Aksakallı'nın eşi...

15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Semih Terzi'nin darbe teşebbüsünden 15 gün sonra tutuklanan eşi Dr. Nazire Terzi'nin “FETÖ/PDY örgüt üyeliğinden” 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Nazire Terzi ise Zekai Aksakallı'nın eşini suçladı.

Abone ol

Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi, “Tek suçum Semih Terzi'nin eşi olmamdır” diyerek Aksakallı'nın eşi Nursel Aksakallı'nın “yalan söylediğini” iddia etti.

Nazire Terzi'nin yargılanmasına Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma Savcısı mütalaasını açıkladı ve “Noter çalışanlarını tehdit” ve Zekai Aksakallı'nın eşini arayarak, Semih Terzi'nin Ankara'ya gelmesi talebinde bulunduğu suçlamalarından Nazire Terzi'nin beraatı yönünde görüş bildirdi. Savcı, GATA'ya gitmesinin ise örgütsel bir faaliyet olduğunu, ayrıca cep telefonunda “Kakao Talk ve Cover me” programlarına rastlandığını ve 15 Temmuz gecesi Semih Terzi'yle bu programlar üzerinden şifreli mesajlaştığının anlaşıldığını bildirerek, örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını istedi.    

AKSAKALLI'NIN EŞİ NURSEL AKSAKALLI İLE...

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin görüşleri sorulan Nazire Terzi de şunları söyledi:

-“Somut delillere bir türlü ulaşamadık. Avukat tutmak istedik, tehdit edildik. CMK'dan görevlendirilen avukatla hiç görüşemedim. Hâlâ niçin yargılandığımı bilmiyorum. Nursel Aksakallı ile söylendiği tarihte bir görüşmem olmadı. Nursel Aksakallı üç kez ifade verdi, üçü de birbiriyle çelişti. Ne yazık ki, yalan söyledi. Hakkında suç duyurusunda bulundum.

-İddianamede yer almadığı halde Bylock bile araştırıldı, çıkmadı. Semih Terzi'nin telefonunda ölümünden 1 hafta sonra değişiklik yapıldığına göre, benim dijitallerimde niye yapılmamış olsun ki?

-Aylardır delilleri toplayın diye haykırdım. Semih Terzi tarafından 13 Temmuz'da bana gönderildiği öne sürülen mesaj incelenmedi. Bu mesajı yayanlar, darbeyi bilen kişilerdir.

KIZIMA AÇIKLAYAMADIM

-15 Temmuz'a ait benim telefon mesajlarım neden incelenmiyor. İncelense darbeden de Semih Terzi'nin Ankara'ya geleceğinden de haberimin olmadığı görülecektir.

-Tek suçum Semih Terzi'nin eşi olmamdır. Üç üniversite bitirmiş, yeterince de zeki bir insanım, ama kızıma niye tutuklu olduğumu açıklayamadım. 3 yavrum için tahliye talep ediyorum.”

Nazire Terzi'nin tutukluluğunun devamına karar veren Mahkeme, duruşmayı 12 Şubat'a erteledi. 

NAZİRE TERZİ NOTER VE GATA'DA NE YAPMIŞTI? : Semih Terzi'nin ölümünden sonra GATA'ya giden Nazire Terzi, bilgisayarda inceleme yaptığı ve ölüm saatini değiştirmek istemişti. Daha sonra kız kardeşine genel vekalet vermek için notere giden Terzi'nin, işlemlerini yapmamaları üzerine noter çalışanlarını, “Hepiniz bizden özür dileyeceksiniz. Hepiniz göreceksiniz” diye tehdit ettiği öne sürüldü ve Terzi tutuklandı.