BIST 10.415
DOLAR 32,30
EURO 35,11
ALTIN 2.405,51
HABER /  GÜNCEL

Semih sonunda Fener'den gidiyor

Müthiş iddia İspanyol basınından geldi, Semih Şentürk Deportivo yolunda...

Abone ol

Deportivo kulübü Semih Şentürk'e imzayı attırmak üzere. Deportivo kulübüne yakınlığıyla bilinen Eldepor.com'da yer alan habere göre İspanyol kulüp, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Semih Şentürk'le anlaşmaya vardı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmazken söz konusu haberde Deportivo teknik direktörünün ısrarla istediği Semih'le anlaşmaya varıldığı belirtildi. Haberde Semih Şentürk'le ilgili bilgiler verilirken milli futbolcunun attığı gollerden derlenen bir video da yayınlandı.

Deportivo yetkilileri daha önce Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile oynadığı maçı Semih Şentürk'ün menejeri Şenol Çilek ile izlemiş Semih de o maçta iki gol atmıştı.

Tarihinde bir kez La Liga şampiyonluğu yaşayan Deportivo bu sezon 17 maçta topladığı 21 puanla La Liga'da 11. sırada yer alıyor.

İspanyol Marca Gazetesi de Deportivo kulübünün Semih'in İstanbul'dan ayrılacağı tarihi sır gibi sakladığını ancak daha sonra bir açıklama yapılacağını yazdı.

TÜRK BAYRAĞI'NA YABANCI DEĞİLLER

Real de Club Deportivo La Coruña bilinen ismiyle Deportivo 1906 yılında kuruldu.. Maçlarını La Coruna şehrindeki Riazor Stadı'nda oynayan Deportivo'nun lakabı "El Turco"dur. Ve bu yüzden tribünlerde Türk Bayrakları açılır.

El Turco lakabının kaynağı ise rivayetlere göre şöyle: Barbaros Hayrettin Paşa İspanya sahillerine ulaşır. Galicia halkı Barbaros'a büyük destek verir. Komşu şehir Vigo ise Türkler'e destek vermelerinden dolayı, Galicia'lılara Turco adını takar.

Transferin gerçekleşmesi halinde tribünlerde daha fazla Türk Bayrağının sallanmasını tahmin etmek yanlış olmaz.