BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'a sert tükürük yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'IŞİD'i tükürüğümüzle boğarız açıklaması tartışılmaya devam ediyor.

Abone ol

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, 39 kişinin ölümüne neden olmakla eleştirilen Demirtaş'tan önce kendisine tüküren halkın yüzde 95'in tükürüğünü temizlemesini istedi.

Kanal A'da canlı yayınlanan Mehmet Toprak'ın sunduğu "A Politik" programıa konuk olan gazeteci-yazar Süleyman Özışık'ın hedefinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı.

HDP'NİN SERT AÇIKLAMASI SONRASI OLAYLAR PATLAK VERMİŞTİ

HDP, IŞİD'i protesto etmek ve Kobani'ye destek olmak için 'sokağa çıkma, alan tutma ve harekete geçme' çağrısında bulunmuştu. Öcalan da kardeşi aracılığıyla herkesi Kobani için direne çağırmıştı. Sonrasında başlayan gösteriler sırasında 39 vatandaş hayatını kaybetmişti. Çözüm sürecinin geleceğinin Kobani'ye bağlayan HDP'li yöneticiler, zehir zemberek açıklamalarla ortamı provoke etmekle eleştirilmişti.

Kobani olaylarını değerlendiren Demirtaş'ın grup toplantısında yaptığı açıklamalar da çok konuşuldu. İktidarı Kobani'ye sessiz kalmakla eleştiren Demirtaş'ın tükürük örneği tartışılmıştı.

ÖNCE O TÜKÜRÜKLERİ TEMİZLEMESİ LAZIM

Programın son bölümünde konuyla ilgili konuşan Özışık, Demirtaş'ın sözlerine böyle yanıt verdi:

"Selahattin Demirtaş, grup toplantısında biz Kobani'ye gidin demedik. Kapıları açın biz gidip IŞİD'i tükürüğümüzle boğardık" diye açıklama yaptı. Selahattin Demirtaş'ın gidip IŞİD'i tükürükle boğmadan önce halkın yüzde 95'i, şu anda 39 kişinin ölümüne neden olan bir adamın süratına tükürüyor önce o tükürükleri temizlemesi lazım diyorum."

tükürük.jpg