BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit tabutlarıyla ilgili olay iddia

Yılmaz Özdil'den gelen şehit yazısı yine olay olacak... Özdil, şehitlerin cenazelerinin ABD tabutları ile getirilmesine verdi veriştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Afganistan'da NATO adında görev uçuşunda helikopterleri düşen ve DNA tespiti ile kimlik tespiti yapılabilen Türk askerlerin cenaze töreni tüm gazetelerin birinci sayfalarında manşetlerde. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil de "Tahta Kundak" başlıklı bir yazıyla sert bir tepki gösterdi.

Özdil'in yazısındaki bir iddia ise çok konuşulacak. Dediğine göre Afganistan'da şehit düşen askerlerimiz Amerikan anvanterindeki tabutlarla ülkeye getirildi.

Özdil, "Evlatlarımızı elalemin cephelerine sürüyorsunuz... Kendimize ait olmayan savaşlardan, kendimize ait olmayan tabutlarla dönmesinler bari" dedi.

ANZAK MIYIZ BİZ?

İşte Özdil'in Necip Fazıl şiiriyle süslediği o yazıdan çarpıcı bir bölüm:


“Anzak mıyız biz?” diyecektim, elim ermedi. Yazmak için bekledim, vatan toprağına defnedilmelerini.

*

Yukardaki fotoğraflara dikkatlice bakmanızı rica ederim... Amerikan tabutlarıyla getirdiler yiğitlerimizi!

*

Hafif metalden, gri.
Önden yandan kulplu ve kilitli.
Demirbaştır, US Army envanteri.

(Hiç kimse utanmadan çıkıp, kargoda öyle taşınıyor falan demesin... THY’ye sorun, öyle taşınmıyor. Tahta, baş tarafı geniş, ayak ucu dar, bildiğin tabutlarımızla taşınıyor.)

MUAVENETTE'Kİ TABUTLAR

(Bunların Amerikan tabutu olduğu ne malum, derseniz... Muavenet’i vurmuşlar, şehitlerimizi Saratoga’ya taşımışlar, sanki çok üzülmüşler gibi, uçak gemisinin pistinde uğurlama  töreni yapmışlardı. O güvertede ay-yıldızlı bayrağımıza sarılan tabutlar, gene, bu metal tabutlardı.)

Demem o ki...
Devlet büyüklerimizin ağlamaklı ifadelerle en ön saflarda yeraldığı cami avlusunda, peygamber ocağı filan diye atıp tutmakla olmuyor bu iş. Evlatlarımızı elalemin cephelerine sürüyorsunuz... Kendimize ait olmayan savaşlardan, kendimize ait olmayan tabutlarla dönmesinler bari.

Ya yanlarında tabut gönderin kardeşim, ya da, lütfedip akıl edin de, almaya giderken uçağa tabut yükleyin.

Özdil'in yazısının tamamını okuyabilirisiniz.