BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Şehit Özay'ın cenazesi Samsun'da

Hakkari'de şehit düşen er Selman Özay'ın cenazesi askeri uçakla memleketi Samsun'a getirildi.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Habeşti Yaylası'nda bir grup teröristin sınır görevi yapan askeri birliğe açtığı ateş sonucunda şehit olan er Selman Özay'ın cenazesi, askeri uçakla Samsun'a getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehit askerin naaşını Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile baba Rahim Özay ve küçük kardeşi Ahmet Özay teslim aldı. Bu sırada şehidin kardeşi Ahmet Özay ise göz yaşlarına boğuldu.

Cenazeyi karşılamada Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Cumhuriyet Başsavsısı Cenap Yetişir, Baro Başkanı Necat Anıl ile çok sayıda askeri ve sivil erkan da hazır bulundu. Hava alanına akın eden vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı. Naaşın ambulansa konulmasıyla birlikte şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Esentepe Kışlası Askeri Hastanesi'nde götürüldü.

Şehidin cenazesi sabah saatlerinde hastaneden alınıp İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilecek. Burada dualar okunmasının ardından Büyük Cami'ye götürülecek. Öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazından sonra şehit er Selman Özay, defnedilmek üzere Kıranköy askeri şehitliğinde toprağa verilecek.