BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
GÜNCEL

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Altuntaş, son yolculuğuna uğurlandı

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş, memleketi Sivas'ın Gemerek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş toprağa verildi.


Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Kayseri'ye oradan da karayoluyla Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesine getirilen evli ve iki çocuk babası Altuntaş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, vatandaşlar tarafından karşılandı.


Cenazenin Sızır Merkez Camisi önündeki tören alanına getirilişi sırasında şehidin eşi Dilek, babası Köksal, annesi Züleyha ve oğlu Fatih Altuntaş (10) gözyaşı döktü. Şehidin eşi Dilek Altuntaş ve yakınları tabuta sarılarak ağıt yaktı.


Törene, şehidin 6 yaşındaki oğlu Alperen de katıldı.


Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, şehidin naaşının mezarlığa getirilişi sırasında, babasının araca konulan tabutunun arkasından yürüyen Alperen'i aracına alıp mezarlığa kadar götürdü.


Cenaze namazının ardından Altuntaş'ın naaşı, Sızır Belediyesi Aile Mezarlığına defnedildi.


Cenaze törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.


Şehidin Kayseri'de görev yaptığı, kısa süre önce geçici görevlendirmeyle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.


Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı.


Çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Sitene Ekle
Etiketler