BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazesinde büyük tehlike atlatılmış işte o provokatör!

İSTANBUL Vezneciler'deki saldırıda şehit olan polislerin cenazesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na saldırmak isteyen Tunç Ezer'in silahlı fotoğrafları ortaya çıktı. İşte protokole çevik kuvvet tişörtü ile giren o provokatör.

Abone ol

Vezneciler'de şehit düşen polisler için Fatih Camisi’nde düzenlenen törende, protokol bölümüne girip Başbakan Binali Yıldırım’a sarılan, çıkışta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaraoğlu’na saldırmaya teşebbüs eden, çelengini parçalayan Tunç Ezer’in silahlı görüntüleri ortaya çıktı.

Uyuşturucu ve adam yaralamaktan sabıkalı, oto yıkamacısı Tunç Ezer’in, çevik kuvvet tişörtüyle ve şapkasıyla girdiği cami avlusunda, protokol ve şehit yakınlarının bulunduğu bölüme nasıl geçtiği, Başbakanlık korumalarını nasıl atlattığı konusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapılmadı.

Hürriyet'in haberine göre, Başbakan’ın yanına yaklaşmasına, sarılmasına ve ağlamasına rağmen hiçbir müdahalede bulunulmayan Ezer’in Facebook’ta paylaştığı tabancalı fotoğrafları, camide yaşanan riskin boyutlarını ortaya serdi.

ŞEHİDİN "ARKADAŞIYIM", "KARDEŞİYİM", "DAYISIYIM" DEDİ

Cami çıkışında Kılıçdaroğlu’na saldırmaya kalkan Tunç Ezer, kendisine müdahale eden polislere önce şehidin bir yakını olduğunu söyledi. Sonra da “Mahalleden arkadaşıyım” dedi. Ezer, verilen tepkiler üzerine şehidin kardeşi ve dayısı olduğunu söylemiş. Tunç Ezer ile onu olay yerinden uzaklaştırmaya çalışan polisler arasında şu diyaloglar yaşandı:

Çevik Kuvvet Amiri: Bir saniye. Bir sakin ol diyorum.

Tunç Ezer: Allah’ım yarabbim ya.

Çevik Kuvvet Amiri: Bir sakin ol.

Bir sivil: Ben ağabeyiyim. Ben de.

Sivil polis müdürü: Dur dur dur dur. Şu kimliğini bir alalım.

Ağabeyi olduğunu söyleyen kişi: Şehit yakınıyım. Bu kardeşim benim.

Tunç Ezer: Zeki amcam nerede? Polis Müdürü kimliği arka cebinden almaya çalışıyor.

Tunç Ezer: Hayırdır?

Polis Müdürü: Polisim. Kimliğini vermek zorundasın.

Tunç Ezer: Hırsız mısın sen?

Polis Müdürü: Evet. Ver kimliğini.

Bu sırada polisler Tunç Ezer’i yaka paça götürüyor. Ağabeyi olduğunu söyleyen kişi, “Biz şehit abisiyiz ya. Ne yapıyorsunuz” diye bağırıyor. Bir polis müdürü, “Biz değil miyiz lan” diye itekliyor.

Polis Müdürü: 3 tane çevik çağırın. Alın şunu. Bu araba kimin?

Tunç Ezer dirense de polis arabasına bindirilerek karakola götürüldü.


SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Polisteki bilgilere göre Tunç Ezer, İstanbul Bakırköy doğumlu. 29 yaşında, eşinden boşanmış. ‘Mala zarar verme’ suçlamasıyla sorgulandı. İfadesinde şunları söyledi: “Şehit Kadir Cihan Karagözlü’nün arkadaşıyım. Tabutun başında beklerken arka tarafta bir hareketlilik, bağırış oldu. Geri dönüp baktığımda çelengi yerde gördüm. Daha fazla olay büyümesin diye çelengi alıp dışarı çıkarmak istedim. Çelengi götürürken beni çelenge zarar verdiğimi düşünüp gözaltına aldılar. Benim kötü bir niyetim yoktu.”


Uyuşturucu bulundurmak, adam yaralamak ve güveni kötüye kullanmaktan kaydı olan Ezer’e, çevik kuvvet üniforması giymekten suçlama yöneltilmedi. Türk Ceza Kanunu’nun 264’üncü Maddesi 1’inci bendine göre polis üniforması giymenin cezası bir yıla kadar hapis.