BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerlerin isimleri

Diyarbakır'ın Lice ilçesine giden askeri birliklere giden yolda mayın patladı. Çok sayıda askerimiz şehit!

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşediği mayının patlaması sonucu 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Lice ilçesinin kırsal kesiminde Lice Piyade Tugayı'na bağlı bir birliğin geçişi sırasında, yol güvenliği alındı.

Yol güvenliğini almak amacıyla yolun iç kısmına hareket eden askeri araç, PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayına bastı.

Orgeneral Başbuğ, zırlı personel taşıyıcısındaki 2'si uzman 7'si er olmak üzere 9 askerin şehit olduğunu açıkladı.

BAŞBUĞ ACI HABERİ VERDİ

Acı olayın meydana geldiği saatlerde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'da basın bilgilendirme toplantısı vardı. Başbuğ toplantısına bu acı haberin detaylarını vererek açıkladı.

PKK SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Saldırıyı üstlenen PKK kendi haber ajansından şu bilgiyi geçti:

"Lice kırsalında gerçekleşen misilleme eylemini yerel güçlerimizin inisiyatifi ile operasyon hazırlığındaki Türkiye Cumhuriyeti ordu güçlerine karşı savunma amaçlı yapılan bir misilleme eylemidir.

DTP'LİLERİN TUTUKLANMASINA MİSİLLEME

Türk ordusunun operasyonlar yaptığı, Kürt siyasetçileri (DTP) tutuklanıyor, Halfeti ve Hakkari'de Kürt gençlerinin öldürülüyor. Ancak bu saldırılara rağmen KCK'nın ilan ettiği 1 Haziran'a kadarki eylemsizlik kararına olan bağlılığımız devam etmektedir."

UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI

Başbuğ'un verdiği bilgilere göre yol emniyeti için görevlendirilen bir tank ve bir zırhlı personel koruyucu Lice'nin kırsal bir bölgesine gitti. Önce tank geçti, ardından aynı yoldan zırhlı araç geçti. Zırhlı personel aracının geçişi esnasında mayın patladı ve araçtaki 9 asker şehit oldu. Başbuğ "tank aynı yerden geçtikten sonra zırhlı aracın geçisi esnasında patlamanın yaşanması nedeniyle, patlayıcının uzakta

n kumanda ya da bir kablo ile patlatıldığını düşünüyoruz" dedi.

ZIRHLI ARACI DELEN ÇOK GÜÇLÜ BİR PATLAYICI

Başbuğ bu patlayıcıyla ilgili olarak "çok güçlü bir patlayacıyla karşı karşıyayız" dedi. "Zırhlı personel taşıyıcı altında 4.5 santimetre kalınlığında bir zırh var. Patlayıcı böylesine büyük etki yaptığına göre çok güçlü. İlk değerlendirmemiz el yapımı patlayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Çok güçlü bir patlayıcı ile karşı karşıyayız."