BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbuğun beklediği 3 soru

Orgeneral basın toplantısında bir soruyu özellikle bekliyordu. Ama kimsenin aklına o soruyu sormak gelmedi. Kendisi o soruyu açıkladı ve yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ basın toplantısında özellikle bir soruyu bekliyordu. Saatler ilerledi hemen her konu soruldu ve konuşuldu ama o soru bir türlü gelmedi.

Bunun üzerine İlker Başbuğ "Siz sormadınız, gündemde olan bir konu ama siz sormadınız" diyerek kendisi konuyu açtı.

BAŞBUĞ'UN BEKLEDİĞİ DİĞER
İKİ SORU
 

Başbuğ Cihan muhabirinin yanı sıra 2 konuda daha soru bekliyordu...
Bunlardan birinci, GATA konusuydu. Ergenekon zanlılarının özel olarak GATA'ya sevk edildiği iddialarına bir hayli tepkiliydi...

İkinci soru ise ABD Genelkurmay
Başkanı'nın Ankara ziyaretiydi...

Bu iki soru bir türlü sorulmayınca
Başbuğ kendisi sordu ve cevapladı.

Beklediği soru Cihan muhabirinin Yazıcıoğlu'nun cenazesi aranırken TSK tarafından helikoptere alınmayarak dağda bırakılması mevzusuydu...

TSK'YA BU YAKIŞMAZ

O gün dağda sıcaklık artı 13 dereceydi diyerek söze başladı ve "Ben gerekli olduğunda teröristi bile helikopterle taşıyorum. Böyle bir şey olur mu? Onun kasıtlı olarak dağda bırakılması diye... Türk askerine bu yakışmaz. Yanlış yapan bizde barınmaz" dedi.

ASKERİ MALZEME VARDI

Başbuğ olayın ayrıntısını da aktardı: "Malzeme yüklerken iki kişi yaklaşıyor kendilerine deniliyor ki askeri malzeme yükleyeceğiz sizi alamayız. Eksi 15 derece donmak üzere deniliyor nereden çıktı bu, hava açık. Kesinlikle kasıt olduğu kanaatinde değiliz. Farklı bilgi varsa inceler ve düzeltiriz ben yaralı teröristi helikopterde taşıyorum. Türk askeri böyle bir şey yapmaz. Hava 13 derece ve aşağıda 400 kişi var. Ama tekrar ediyorum yanlış varsa hesap sorarım."