BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  GÜNCEL

Şehit Arif Güngen son yolculuğunda

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda şehit düşen Korucu Arif Güngen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Abone ol
Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda şehit olan geçici köy korucusu Arif Güngen, İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit olan köy korucusu Arif Güngen (52) için İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı İlhan Bölük, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, İl Jandarma Alay Komutanı Osman Aslan, askeri erkan, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.
 
törende gözyaşlarını tutamayan şehidin eşi ve kızını, kadın askerler teselli etmeye çalıştı.
 
Bir konuşma yapan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, "Memleketin, birliği bütünlüğü, değerlerimiz, inancımız, kültürümüz için canını feda eden şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı sabrı celil diliyorum. Ülkenin dört bir yanından gelen ezelden inanç, iman kültüre bağlılık ve özelikle şahadet kurumuna yönelik inanç, Anadolu'nun bölünmez bütünlüğünün önündeki iradenin en dışa vuran kültürlerinden inançlarından birisidir. Vatan bilinci için çetelere karşı mücadele etmek, her insanın tabiatındadır" dedi.
 
Daha sonra söz alan İl Jandarma Alay Komutanı Osman Aslan, "Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süre mücadelenin gösterilen uzun süreli özveri çabaların bu uğurda kaybettiğimiz aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz birlik ve beraberliğimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı simgeleyen, al rengini şehit kanından alan Türk bayrağına sarılı karşımızda duran kahraman korucumuz Arif Güngen; bayrak, cumhuriyet ve vatan uğruna verilen ilk şehidimiz olmadığı gibi son şehidimiz de olmayacaktır. Çocuklarımıza saygın bir gelecek bırakabiliyorsak bu her şeyden önce aziz şehitlerimize borçluyuz. Kurşun sıkılırken gözlerini kıpmadan üzerine giden, vatanına ve milletine kanat germeye çalışan yurdun her köşesinde kahramanca mücadele ederek canlarını veren şehitlerimizi manevi varlıklarını sonsuza yaşatacağız" dedi.
 
Geylani Camisi'nde kılınan cenaze namazın ardından şehit Güngen'in naaşı Büyük Mezarlık'ta toprağa verildi.
 
Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, "Şehit olan uzman çavuş ve şehit olan korucuların ailelerine başsağlığı diliyorum, artık annelerin ağlamasını istemiyoruz" dedi.
 
Arif Güngen, evli ve 8 çocuk babasıydı.