BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Şehit Aileleri'nden Pamuk'a dava

Güneydoğu’da PKK terör olaylarında oğullarını şehit veren Emine Ermiş, Nuray Yaylan, Fatma Terzi, Pakize Alp Akbaba; yazar Orhan Pamuk hakkında dava açtılar!

Abone ol

Hukukçular Birliği avukatlarından Kemal Kerinçsiz, yakınları Ermeniler tarafından katledilen Turgut Kobaza ve Güneydoğu’da PKK terör olaylarında oğullarını şehit veren Emine Ermiş, Nuray Yaylan, Fatma Terzi, Pakize Alp Akbaba; yazar Orhan Pamuk hakkında, her davacı için 6 bin YTL olmak üzere, 36 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.

Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde Orhan Pamuk’un, İsviçre’de yayımlanan haftalık Das Magazin Dergisi’ne verdiği ropörtajda; ‘30 bin Kürdü ve 1 milyon Ermeniyi öldürdük. Türkiye’de hiçkimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. Ben ediyorum’ diyerek, Türk milleti ve Ata’sını katil ilan ettiği anlatıldı. Türk milletini topyekün itham altına alan yazar Orhan Pamuk’un iddialarını ispat etmesi gerektiği anlatılan dilekçe şöyle denildi:

‘Türk Milleti’nin 1 milyon Ermeni’yi ve 30 bin Kürt’ü öldürdüğünü ispat edemediği taktirde iftira eylemini gerçekleştirmiş sayılacak ve haksız fiili işlediği Türk milletinin bütün fertlerine karşı tazminat sorumluluğu altında olacaktır.’

Haber : Mutlu KOSER
Kaynak :