BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL

Çinliler şiş kebapa bayıldı!

Şiş kebabı Avrupa'dan sonra Çin’e de girdi. Çin’in güneybatısındaki Chengdu (Çındu) şehrinin halka açık parklarında şiş kebap yapan lokantalar büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Türkiye’nin lokumu, hamamı, döneri derken şimdi de şiş kebabı Çin’e girdi. Çin’in güneybatısındaki Chengdu (Çındu) şehrinin halka açık parklarında şiş kebap yapan lokantalar büyük ilgi görüyor.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Chengdu Baihuatan Parkı doğası, mimarisi ve Türk kebaplarıyla meşhur. Parkı gezmeye gelen halk şiş kebabın kokusuyla tanışıyor. Kokular parkta satış yapan 3 ayrı mekandan yükseliyor. 10 metrekarelik alanda 3 adet Türk şiş kebabı mekanı kurulmuş. Yaşlısından gencine herkesin rağbet ettiği şiş kebabı acıyı çok seven Çinlilerin beğenisini kazanmış. Şiş kebabını satan dükkan sahipleri işlerin çok iyi olduğunu söylüyor. Halkın Türk kebabına ilgi göstermesi satıcıları tabelalarına “Hakiki Türk şiş kebabı’’ gibi ifadeler yazmaya sevk etmiş.

Türkiye, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasına kadar Çinliler tarafından pek bilinmiyordu. Türkiye’nin 2002 Dünya Futbol Şampiyonası’nda Çin ile aynı gruba düşmesi ve ardından dünya üçüncüsü olması Çinlilerin Türkiye’yi daha da yakından tanımasına vesile oldu. Geçtiğimiz yıllarda Türk döneri Çinlilerin damak lezzetine sunulmuş, beğenilmişti. Bugün Çin’in hemen her şehirdeki park ve merkezi alışveriş yerlerinde “Türk döneri” tabelası asılı irili ufaklı dükkanlar kendini gösteriyor.

Haber : Osman EROL
Kaynak: