BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  GÜNCEL

Şehit acısı baba ocaklarına ulaştı!

Acılı haber ailelere veriliyor. İlk ateş Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantepteki baba ocağına düştü

Abone ol

PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırmış ve çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

Beştüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İLK ATEŞ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep' dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

BİR ŞEHİT ACISI DA EDİRNE'DE

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA
[PAGE]
BİR ŞEHİT ACISI DA EDİRNE'DE

Yaşanan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

ACI HABER BURSA'YA ULAŞTI

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA
[PAGE]

ACI HABER BURSA'YA ULAŞTI
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Bursalı olduğu öğrenildi. Şehit acısı İznik ilçesine bağlı Müşküle köyüne düştü. Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Cenazenin yarın törenle Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi.

KONYALI ALA'NIN TERHİSİNE 90 GÜN KALMIŞTI

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
[PAGE]
KONYALI ALA'NIN TERHİSİNE 90 GÜN KALMIŞTI
ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın, memleketi Konya’nın Karapınar İlçesi’ne ateş düştü. Ala’nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala’nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala’nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışan kızı Aysun Ala’yı işe götürmek için Konya’ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala’nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

ANTALYA'YA DA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

[PAGE] ANTALYA'YA DA ŞEHİT ACISI DÜŞTÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, kendisinin de Kürt olduğunu, oğlunun silahının kendisine verilmesini isteyerek, "Silahını verin bana gideceğim. Tek başıma gideceğim. Gitmeyen namussuzdur. Dört tane çapulcu dağda çıkmış orduya meydan okuyor" dedi.

Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki evine ateş düştü. Şehidin Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde bulunan baba ocağına acılı haberi Antalya Garnizon Komutanlığı'na bağlı ekipler verdi. Acılı aileyi ziyaret eden Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, aileye başsağlığı diledi. Korkmaz, burada anne Günay Sönmez ve baba İlyas Sönmez'i dinledi. Acılı baba, metanetli duruşunu korurken anne Sönmez ise Korkmaz'a sarılarak, "Kurban olayım komutanım. Nasıl kıydılar yavruma. Babası demir doğrama yapa yapa okuttu" dedi.

Oğlu Erdoğan Sönmez'i okutmak için Van Erciş'ten Antalya'ya geldiklerini söyleyen acılı baba, oğlunun aynı zamanda hukuk fakültesinde okuduğunu belirtti. Maddi imkansızlıklardan dolayı oğlunu okutmakta zorlandığını, onunda bu nedenle uzmanlığı yaptığını kaydeden baba Sönmez, "Ama benim vergimle benim paramla Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nde PKK para alıyor. Dağda da gidip PKK'yla kucaklaşıyorlar. Mermimiz yoksa Türkiye Cumhuriyeti için canımızı verelim. İsrail iki asker için Filistin'i yerle bir etti. Biz niye oraları ateşe verip yerle bir etmiyoruz? Ben Kürdüm. Ben Vanlıyım. Erciş'tenim." ifadelerini kullandı.
Baba Sönmez, "Oğlum Akşam bana telefon açtı. 'Bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım göndereyim.' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi" şeklinde konuştu.

MUĞLA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA
[PAGE] MUĞLA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

ADIYAMAN'LI SERDAR 60 GÜN SONRA EVİNDEYDİ!

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA
[PAGE]

ADIYAMAN'LI SERDAR 60 GÜN SONRA EVİNDEYDİ!

 Şırnak´ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Serdar Küpeli'nin Adıyaman merkez Eskisaray Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Jandarma er Küpeli'nin şehit düştüğü haberi Adıyaman Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından annesi Ayşe Küpeli'ye verildi. Anne Küpeli ve yakınları haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Şehit evine Türk Bayrağı asıldı. Serdar Küpeli'nin askerliğini tamamlamasının 60 gün kaldığı öğrenildi. Baba Mehmet Küpeli'nin inşaat işçiliği yaptığı belirtildi.