BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  MEDYA

Sedat Ergin'den Kılıçdaroğlu'na 'kontrollü darbe' şoku

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimine dair “kontrollü darbe” iddiasına karşı çıktı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'in "Darbenin gerçekliği ile ‘sanallığı’ arasındaki uçurum" başlıklı bugünkü yazısı, günün çok konuşulan yazılarından biri oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve FETÖ'nün dilinden düşürmediği "kontrollü darbe" iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Yazar Sedat Ergin, FETÖ iddianamelerini ayrıntılı bir şekilde inceleyen ve içeriğe dair çarpıcı bölümleri günlerdir köşesinde aktarıyor.

Bugünkü yazısında "Kontrollü darbe" söylemine değinen yazar, "Darbenin gerçekliği ile ona atfedilen sanal gerçeklik arasında gerçekten de büyük bir uçurum var." ifadelerine yer verdi.

Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesini incelediği yazılarını bitiren Ergin, bugünkü köşesini şu satırlarla tamamladı:

DARBENİN SAHİCİLİĞİ KARŞISINDA İDDİALAR BOŞLUKTA KALIYOR

"İddianamenin somut, elle tutulur bir şekilde işaret ettiği en yalın gerçek, Gülen cemaatinin bu darbe faaliyetini çok önceden son derece detaylı bir şekilde hazırlayıp, mutlak gizlilik esası üzerinden kendi mensupları aracılığıyla 15 Temmuz’da icra etmeye girişmiş olmasıdır. Seçilmiş hükümeti devirmeyi hedefleyen bu darbe planı cemaatin ‘abiler’ organizasyonu ile asker kanadının iç içe geçmişliği içinde uygulamaya konmuştur.

Bu kadar ayrıntılı bir şekilde planlanıp, bir büyük organizasyon aracılığıyla uygulanan bir darbenin sahiciliği karşısında, kamuoyu ve bazı siyaset çevrelerinde yapılan -darbenin kurgu mu yoksa kontrollü mü olduğu yolundaki- tartışmalar boşlukta kalıyor.

Darbenin gerçekliği ile ona atfedilen sanal gerçeklik arasında gerçekten de büyük bir uçurum var. Ancak bu saptama, kuşkusuz, darbe gecesi sorumluluk konumunda olan komutan ve istihbarat sorumlularının hareket tarzlarının sorgulanması, tartışılması gereğini ortadan kaldırmıyor.”

Yazının tamamı için tıklayın