BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Aras Kargo'ya atanan kayyum bakın kim çıktı?

İki kardeş arasındaki kavga sonucu kargo devi Aras Kargo'nun başına bir kayyum atandı. Kamuoyuna açıklanan isim ise tanıdık çıktı. Aras Kargo'nun başına gelen isim Erodğan'ın bir dönem en yakınındaki kişiydi.

Abone ol

Aras Kargo’nun Genel Müdürlüğü’ne ise sürpriz bir isim atandı. Bu isim Hikmet Bulduk. Peki kimdir Hikmet Bulduk derseniz. Bir dönem Erdoğan'a en yakın isimlerden biriydi.

Aras kargonun tepe yöneticisi olan Hikmet Bulduk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 5 yıl boyunca özel kalem müdürlüğünü yapmıştı.

Aras kargonun sahibi Evrim Aras kimdir?

1979 yılında Celal Aras tarafından kurulan Aras Kargo, kısa sürede taşımacılıkta Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri haline geldi. 2008 yılında vefat eden işadamı geride yıllık 300 milyon dolarlık ciro yapan bir dev bıraktı.

2011’de şirketin yüzde 20’sini devralan İş Girişim Sermayesi’nin daha sonra yüzde 5 artırdığı hisselerini Austrian Post’a 2013’te devretmesi, Aras Kargo’da büyük bir kavganın başlamasına sebep oldu.

Aras Kargo Anonim Şirketi’nin yüzde 48.13 hissesine sahip A grubu hissedarları Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras’ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru neticesinde kayyum atanması gerçekleşti.