BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Seçimlerden sonra dolar için nisan ve mayıs kritik olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, enflasyon ve kur hareketlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, nisan ve mayıs aylarında kurda yeni bir hareketlenme yaşanmazsa hazirandan itibaren ülkenin nefes almaya başlayacağını söyledi.

Nisan ve mayıs aylarının kur yönetimi için kritik olduğuna dikkat çeken Alkın, bu iki ayda yeni bir dalgalanma yaşanmaması için azami gayret gösterilemesi gerektiğini söyledi.

"Enflasyondaki yapışkanlıktan kurtulmaya başlayacağız. Çünkü kurun enflasyona geçişi çok ağır" şeklinde konuşan Alkin, her yüzde 10'luk kur artışının, yıllık enflasyonu 1.5-2 puan sıçrattığını anlattı.

Kalıcı iniş hissedilmeli
Enflasyonu zor şartlar altında yüzde 20'nin altına indirmeye çalışıldığına dikkat çeken Alkin şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 20'nin üzerine çıktığımız andan itibaren piyasadaki bütün fiyatlandırma alışkanlıkları yine bozulmaya başlayacak. O nedenle fiyatlandırma alışkanlıklarının normalleşmesi için bizim bütün reel sektöre ekonomi aktörlerine enflasyondaki kalıcı inişin başladığını, psikolojik olarak da hissettirmemiz lazım."