BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  GÜNCEL

’’Seçim kampanyaları iptal edildi

Kosova’da elektrik üreten iki termik santralden biri olan Kosova “A” Termik Santrali’nde can kaybına yol açan patlama nedeniyle ülkede tüm s...

Abone ol

Kosova’da elektrik üreten iki termik santralden biri olan Kosova “A” Termik Santrali’nde can kaybına yol açan patlama nedeniyle ülkede tüm siyasi partiler, erken parlamento seçimlerine 2 gün kala seçim kampanyalarını iptal etti.
8 Haziran Pazar günü yapılacak erken parlamento seçimlerine katılan siyasi parti, koalisyon, vatandaş girişimi ve bağımsız adaylar, seçim kampanyasının son gününde bugün yapılması planlanan mitingler ve tanıtım toplantıları ile programlarını iptal ettiklerine dair yazılı açıklama yaptı. İki gün sonra sandık başına gidecek olan Kosova’da siyasi partiler bugün programlarını tanıtacak, seçmenlerden oy isteyecekti. Priştine’deki termik santralde yaşanan facia nedeniyle kampanya 1 gün önce sona erdi. Bu gece saat 00.00’da ise seçim yasağı başlayacak.
9 günlük seçim kampanyasını İHA’ya değerlendiren Kosova Merkez Seçim Komisyonu üyesi Ercan Şpat, bu seneki 2014 parlamento seçimlerindeki seçim kampanyası için erken seçimlerin olması sebebiyle 10 gün gibi bir süre belirlendiğini belirterek, "Seçim kampanyasının son bulmasına birkaç saat kala ciddi sayılabilecek ihlallerin olduğuna dair şikayet yapılmadı, usulsüzlük olmadı, herhangi bir sorun yaşanmadı” ifadelerini kullandı.
Seçim kampanyasında siyasi partilerin daha medeni ve seviyeli davrandıklarını kaydeden Şpat, sorunsuz bir seçim kampanyasının yapıldığını belirtti. Seçim kampanyasının 15 gün sürdüğü 2010 yılına kıyasla 2014 parlamento seçimlerine yönelik seçim kampanyasının sadece 10 gün yapıldığını, siyasi partilerin bu kez programlarını tanıtmak için görsel medyadan çok daha fazla yararlandıklarını kaydeden Ercan Şpat, seçim afişlerinin de çok az kullanılmasının 2014 seçim kampanyasının temel özelliğini teşkil ettiğini söyledi
8 Haziran’da yapılacak erken parlamento seçimlerine 19 siyasi parti, 6 vatandaş girişimi, 4 koalisyon ve 1 bağımsız aday olmak üzere 30 siyasi özne katılıyor. Bin 235 milletvekili adayının yarışacağı seçimler, yaklaşık 30 bin gözlemci tarafından takip edilecek.
(İHA)