BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.520,79
HABER /  DÜNYA

Seçim barajının düşürülmesi için yürüyor

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüme eylemi yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, ...

Abone ol

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüme eylemi yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, Kocaeli’ne ulaştı.
Dün sabah Haydarpaşa Garı’ndan yola çıkan Aylin Kotil, bugün öğle saatlerinde Kocaeli’nin Körfez ilçesine geldi. Yürüyüşüne destek veren Ecem Derici ve Cem Bağcı ile birlikte D-100 Karayolu üzerinden Ankara’ya doğru yürüyen Aylin Kotil’i en çok zorlayan hava sıcaklığı oldu. Seçim barajı konusunu yıllardır düşündüğünü dile getiren Kotil, şöyle konuştu: "Seçim barajının kaldırılması için yürüyorum İstanbul’dan Ankara’ya. Böyle bir bilinç zaten vardı. Birçok insan seçim barajından rahatsız. Amacım, daha fazla bilinç uyandırmak ve iktidara bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamak ve barajı indirtmek. Bir an aklıma geldi. Düşünülerek yapılmış bir şey değil. Seçim barajı beni çok uzun zamandır rahatsız ediyordu. Evde salata keserken, işte çalışırken, yemek yaparken hep aklımda, o arkada bir yerdeydi seçim barajı. Çünkü Avrupa ülkelerinin hiç birinde böyle yüksek baraj yok. En yüksek baraj Türkiye’de. Ya dedim yürüyeyim en iyisi İstanbul’dan Ankara’ya belki sesimi duyan olur."Yola "Meclis’te nasıl karşılanırım" diye çıkmadığını belirten Aylin Kotil, şunları söyledi: "Hiç önemli değil nasıl karşılanacağım. Ben dilekçeyi vereceğim, siyasi partilerin grup başkanvekilliklerine ve insanların sesini duyuracağım. Çünkü benimle birlikte dünden beri iki genç arkadaş katıldı, yürüyorlar, eşlik ediyorlar. Ruhen ve kalben yürüyen o kadar çok insan var ki, Twitter’da gerçekten aldığım destek inanılmaz. Onlara çok teşekkür ediyorum"
Yürüyüşü hakkında da bilgi veren Kotil, sözlerine şöyle devam etti:"Günde 4, 4,5 saat yürüyorum. Daha fazla yürüyemiyorum. Bir günde 8-9 saatte yürürsünüz ama bu 20-22 gün süreceği için ancak 4-5 saat yürüyeceğim. Yaklaşık 20 ile 25 kilometre yürüyorum. Sabahları 5 ile 6 arası çıkmaya çalışıyorum. Ama yetmiyor o bana. Sürekli kafama su döküyorum. Protein ağırlıklı besleniyoum. 3-4 yumurtanın beyazını yiyorum. Et ağırlıklı yemeye çalışıyorum. Kuruyemiş ve meyvem var. Akşamları biraz karbonhidrat almaya çalışıyorum. Ayrıca, protein tozu, vitamin gibi şeyler alıyorum ve bol maden suyu ve su içiyorum."
Yürüyüşü sırasında kendisini en çok zorlayan şeyin hava sıcaklığı olduğunu belirten Kotil, ayrıca asfalt yolda yürümekte zorlandığını kaydetti. Günde 5 saat yürüyen Kotil, eylemini 20 günde tamamlamayı hedeflediğini söyledi.
Kotil, son olarak daha özgür bir ülke, temsilin daha fazla olduğu bir meclis ve özgürlüklerin daha çok yayıldığı bir Türkiye istediğini dile getirdi.
(İHA)