BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

Eski evi söküp çatıya koydu

Rize'de fıkralara konu olacak bir olay yaşandı. Rize'li bir vatandaş babasının evini yeni yaptığı evin çatısına yerleştirdi.

Abone ol

Babadan kalma evi yıkmaya gönlü el vermeyen Rizeli, ahşap evi yeni yaptığı beton evin çatısına yerleştirdi.

Rize’nin Akpınar Köyü’ndeki ilginç yapı görenleri şaşkına çeviriyor. İki katlı beton evin çatısında tek katlı eski bir ahşap ev bulunuyor. İlk bakışta evin nasıl çatıya yerleştirildiği merak konusu olurken konu incelendiğinde ortaya anne ve babaya duyulan vefa çıkıyor.

Akpınar köyünde yaşayan 60 yaşındaki Sedat Akkaya babadan kalma tek katlı ahşap evde büyüdü. Aile büyüyünce ev yeterli olmazken, evin yerinde yeni bir ev yapmak gerekince yeni bir ev yaptı.

HATIRALAR YÜZÜNDEN ESKİ EVİ YIKAMADI

Ancak babadan kalma eski evde vefat eden annesinin ve babasının hatıraları bulunduğu için bu evi yıkamadı. Akkaya eşinin ve çocuklarının karşı çıkmasına rağmen yıkmadığı eski evi yeni yaptığı evin çatısına yerleştirdi.Akkaya’nın komşuları konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu ev babasından kaldığı için yıkmadı. Ailesi karşı çıktı ama buna rağmen evi çatıya yerleştirdi” dediler.Sedat Akkaya ise yaptığı açıklamada, “Babamdan kalan evin kaç yıllık olduğunu bilmiyorum. Ama bu evde doğdum, büyüdüm. Yeni ev yapmak gerekince evi önce köşeye çektik. Beton ev tamamlanınca ise evi parçalara ayırıp vinçlerin yardımı ile çatıya taşıyarak yeniden birleştirdik. Bu evde annemin ve babamın anıları var. Yüreğim bunu yıkmaya el vermiyor. Eğer bunu çatıya taşımasaydım çoktan kaybolup gitmişti” dedi.

BABADAN KALMA EVİ ÇATIYA TAŞIDI

Akkaya’nın eşi Emine Akkaya ise yaptığı açıklamada, “İki çocuğum var. Bu binaya bir kat daha atmamız gerekiyor. O yüzden evi çatıya taşımasını istememiştim. Ancak eşime saygım var. Böyle uygun gördü” diye konuştu.Babadan kalma evi çatıya taşıyan Akkaya şimdi evine yeni kat atamıyor ve çatı yapamıyor. Ancak Akkaya kendisi geliştireceği farklı bir çatı sistemi ile hem mevcut evi hem de babadan kalma evi kapsayacak bir çatı projesi üzerinde çalışıyor.