BIST 10.051
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.409,89
HABER /  GÜNCEL

Saylan hakkındaki ağır iddialar!

Ergenekon'un ek iddianamesinde Türkan Saylan hakkındaki iddialar da yer alıyor. Kanser hastası Saylan hakkındaki iddialar şöyle;

Abone ol

Ergenekon'un ikinci iddianamesinde sanık Tuncay Özkan'da ele geçirilen belgelerde; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer'in Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (STKB) yöneticisi konumunda bulundukları ifade ediliyor.

STKB'ye dahil olmayan dernek ve vakıf yöneticilerinin ölümle tehdit edildiğinin öne sürüldüğü belgelerde, "Eski Dev Genç militanlarının cirit attığı, PKK'lıların hüküm sürdüğü, Dünya Kiliseler Birliği dahil birçok yabancı kuruluştan aldıkları milyonlarca doları çıkarlarına hizmet ettiren bu girişime dur denilmelidir." ifadesi dikkat çekiyor.

İddianamede yer alan ve Tuncay Özkan'da ele geçirilen 93 sayfalık "Atatürkçü Düşünce Derneği" başlıklı klasörlerde, 'Şükran' imzalı ÇYDD'nin yasa dışı faaliyetlerine anlatan bir dilekçeye yer veriliyor.

Ayrıca, 'Cengiz' imzalı başka bir belgede de, ÇYDD çatısı altındaki yolsuzluklardan bahsediliyor.

SAYLAN VE YAŞER HAKKINDAKİ İDDALAR

İddianameye giren klasörün 19. sayfasında ise, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ve ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in, Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (STKB) yöneticisi konumunda bulundukları ifade ediliyor. STKB hakkında çarpıcı iddiaların yer belgedeki, "....Bütün bu sözlerin Sivil Toplum Kuruluşları Birliği girişiminin halen yöneticileri konumunda bulunan; Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Gülseven ……., Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan ….., Atatürkçü Düşünce Derneği yönetiminde İlhan ….., Demokratik İlkeler Derneği Başkanı Eğnin ….. ve Evmen ….., 68 Birliği Başkanı Haşmet …. Bu birliğin yöneticileri, benim de dahil olduğum dernek ve vakıf dahil olmak üzere pek çok derneği ve vakfı baskı ve tehditlerle zorla girişimlerine dahil olmaya zorlamakta, bu girişime girmeyenleri ölümle dahi tehdit etmektedir. Başta Cumhuriyetimizi koruma düşüncesinde olduğumuz bu girişime girince maalesef bunların kirli yüzünden ve karanlık ilişkilerinden çok korktum. Eski Dev genç militanlarının cirit attığı, Apo yandaşlarının, PKK'lıların hüküm sürdüğü ve Dünya Kiliseler Birliği dahil birçok yabancı kuruluştan aldıkları milyonlarca doları çıkarlarına hizmet ettiren bu girişime dur denilmelidir." ifadeler dikkatlerden kaçmıyor.

Ayrıca, klasörün 61. ve 62. sayfalarında 'Komiser Bayram' imzalı başka bir belgede ise, ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in kendisine rüşvet teklif etmesine ilişkin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazdığı raporun bulunduğu belirtiliyor.