BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz için soruşturma talebi

Avukat Turgut Kazan, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz için karar istedi.

Abone ol Avukat Turgut Kazan, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılması talebinin reddine ilişkin Adalet Bakanlığı işleminin iptali istemiyle açtığı davanın bir an önce sonuçlandırılması için Ankara 4. İdare Mahkemesine başvurdu.

Turgut Kazan, bir süre önce, Adalet Bakanlığına başvurarak,''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında ''ifadeye çağırma, zorla getirme/yakalama ve aramaya ilişkin yasa hükümlerini çiğneyerek, toplumda büyük korku ve dehşete yol açtığı'' gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etmişti. Adalet Bakanlığı da Kazan'ın başvurusuna herhangi bir yanıt vermemişti.

Kazan, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun (İYUK) 10. maddesine göre ''60 gün içinde cevap verilmeyen başvuruların reddedilmiş sayılacağını'' ifade ederek, ''Adalet Bakanlığının ret anlamına gelen işleminin iptali'' istemiyle 4. İdare Mahkemesine başvurmuştu.

Mahkemeye yaptığı yeni bir başvuruda bulunan Kazan, ''Ergenekon'' operasyonunun ''beşinci aşamasında'' İdare Mahkemesi'ne yapılan başvurunun henüz sonuçlandırılmadığını belirtti. Kazan, ''yargılama süreci geciktikçe, yeni ihaleler ve acılar yaşandığı'' gerekçesiyle sürecin hızlandırılması için başvurusunun öncelikle inceleme yapılarak sonuçlandırılmasını talep etti.