BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Savcı operasyondan haberdarmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin, Ankara, İstanbul ve Antalya'daki operasyonlardan haberdar olduğunu söyledi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Ben operasyonun başsavcılığın talimatı ile yapıldığı yönündeki bilgileri düzelttim. Operasyon, benim talimatımla değil, soruşturmayı yürüten savcıların talimatıyla gerçekleşmiştir. Basın mensupları benden operasyonla ilgili bilgi istediler. Ben de şu anda detaylı bilgi olmadığını, ama araştırıp gerekirse açıklama yapabileceğimi söyledim." dedi.

Bilgisi olmadığı ve konuyla ilgili araştırma başlatacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Başsavcı Engin, soruşturmayı yürüten savcıların yoğun bir mesaide çalıştığını, bu nedenle bugün herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti.

GÜLER: GÖZALTILAR SAVCININ TALİMATIYLA GERÇEKLEŞTİ
İstanbul Valisi Muammer Güler, Ergenekon Soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltıların, adli bir işlem olduğunu bildirdi.

Vali Güler, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Meydanı ve Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı önündeki törenlerin ardından gazetecilerin, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltılarla ilgili soruları üzerine, bunun bir adli prosedür olduğunu söyledi.

Bu konuda açıklama yapamayacağını belirten Güler, ''Bunların tamamı Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde yürütülüyor'' dedi.

Muammer Güler, gözaltıların savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen bir adli işlem olduğunu kaydetti.