BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Savcı Aziz Yıldırım'ı böyle yalanladı

Futbolda şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın iddialarını yalanladı.

Abone ol

Futbolda şike soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, soruşturma kapsamında tutuklanan Aziz Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği belirtilen mektupta yer alan iddiaları yalanladı. Savcı Berk,"Amaç soruşturma makamını baskı altına almaktır" dedi.

Savcı Mehmet Berk, bugün bir gazetede yer alan haberdeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bir gazetede çıkan haberde savcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan ve tutuklanan şüpheli Aziz Yıldırım tarafından Sayın Cumhurbaşkanı'na bir mektup gönderildiği, mektup içerisinde şahsım kastedilerek, 'Sayın Savcı benden daha ünlü birini alacağını söylemiştir. Bu kişi kimdir ve neden halen çağrılmamış ve gözaltına alınmamıştır?' şeklinde beyanların yer aldığı görülmüştür. Yürütülen soruşturmada şüphelilerin veya diğer tarafların ünlü, sade vatandaş vs. tarzında nitelendirilmeleri veya kendilerine bu sıfatlarına göre muamele gösterilmesi söz konusu değildir. Kaldı ki tarafımızca adı geçenin ifadesi alınırken kesinlikle ne belirtilen cümlelerle ne de cümlede kast edilen düşünceyi çağrıştırabilecek şekilde bir ifade kullanılmamıştır" ifadeleri yer aldı.

"Soruşturmaya konu olan son 5 maçta şike olduğu ve maçların skorlarını maçlar oynanmadan önce bildiğimiz şeklinde hiçbir ortamda değerlendirme yapılmamış, görüş açıklanmamış olup, buna dair düşünce, yorum ve duyumlar tamamen hayal mahsulüdür" diyen Berk, söz konusu "asılsız ve gerçek dışı" iddiaların temel amacının soruşturma makamı ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmadığını savundu.