BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş yıldız golcüsünü sattı

Yeni sezona flaş transferler ve büyük umutlarla girmeye hazırlanan Beşiktaş, forvetlerini bir bir kaybediyor

Abone ol

Bebe’nin sakatlığı sonrası siyah beyazlı yönetim Almeida’yı da Benfica’ya sattı. Fon aracılığıyla 12 milyon Euro karşılığı Portekiz ekibine satılan Almeida için Beşiktaş’ın kasasına 6 milyon Euro girecek.

Manchester United’dan kiralanan Bebe’nin, Portekiz Ümit Milli Takımı’nda çapraz bağlarından sakatlanması ve 6 ay sahalardan uzak kalacak olmasının ardından yeni forvet arayışlarına başlayan Beşiktaş yönetimi sürpriz bir şekilde Almeida ile de ipleri kopardı.

Hürriyet'ten İsmai Er'in haberine göre yöneticiler Almeida’nın ayrılmak istediğini ve gelen teklifi değerlendirdiklerini söylediler. Haberde transferin ayrıntılarına yer verildi.

Benfica’ya fon aracılığıyla 12 milyon Euro karşılığı satılan Almeida’dan Beşiktaş yaklaşık 6 milyon Euro civarında bir para alacak. İspanya’da bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in ise La Liga’nın gelecek vaadeden iki genç forvetiyle masaya oturduğu öğrenildi. Menajer Mendez vasıtasıyla temas kurulan iki futbolcuyla iki gün içinde anlaşma sağlanması bekleniyor.

SON OLAYLAR ETKİLEDİ

Kendisini Türkiye getiren isimlerin başında gelen Serdal Adalı’nın şike soruşturması kapsamında tutuklanmasının sinirlerini bozduğunu ifade eden Almeida'nın yakın çevresine “Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in de mahkum edilmelerinden etkilendim. Onları ailemin bir parçası gibi görüyordum. Gidişimin tek nedeni Türkiye’deki futbol ortamının kaos içinde olmasıdır. Üzülerek, Türkiye’den ayrılacağım. Beşiktaş’ın yeni sezonda şampiyon olması ise tek dileğim. Ayrıca kulübüme para kazandırıp gideceğim için de mutluyum” dediği iddiaa ediliyor.