BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Savaştan kaçtı ölümden kaçamadı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli bir ailenin 12 yaşındaki çocuğu, serinlemek için girdiği Haliç’te boğularak can verdi.

Abone ol

Olayı duyar duymak Haliç’e gelen aile, çocuğun öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi.Yıllardır ülkelerinde süren iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli bir ailenin 12 yaşındaki oğlu Muhammed, serinlemek için saat 16.00 sularında kendini Balat’ta Haliç’in serin sularına bıraktı.

Bir süre yüzen Suriyeli mülteci çocuk, dalgaya kapıldı. Çok fazla yüzme bilmediği öğrenilen çocuk, bir süre sonra Haliç sularında gözlerden kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen denizi polisinin aramaları sonucu 12 yaşındaki Suriyeli çocuk bulunarak sudan çıkartıldı. Karada hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri, küçük Muhammed’e olay yerinde müdahale etti. Bir süre kalp masajı yapan sağlık ekipleri, talihsiz çocuğa hava da verdi ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen küçük Muhammed hayata döndürülemedi. Sahildeki diğer Suriyeli çocukların olayı aileye bildirmesi üzerine Suriyeli Muhammed’in anne babası ile kardeşleri sahile koştu. Çocuklarının öldüğünü öğrenen Suriyeli aile sinir krizleri geçirdi. Diğer çocuklardan olay nasıl olduğunu öğrenmeye çalışan acılı anne, bu sırada yerde çocuğunun cansız bedenini görünce üzerine kapaklandı. Bir süre çocuğunun cansız bedenine sarılarak gözyaşı döken acılı anneyi polis teselli etmeye çalıştı.

Polis acılı anneyi tam sakinleştirirken, bu kez oğlunun acısına dayanamayan Suriyeli baba çocuğunun cansız bedenini kucağına alarak ambulansa bindirilmesine izin vermedi. Emniyet ekipleri çocuğun cesedinin incelenmesi için morga kaldırılması gerektiğini uzun süre aileye anlatmaya çalıştı ancak aile sakinleşmedi. Polisle de tartıştıkları görülen aile, güçlükle ikna edildi. Küçük Muhammed’in cansız bedeni olay yerindeki ambulansla morga kaldırıldı.