BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Alevler arasında kaldı

Lice olaylarının protesto edildiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteriler devam ederken, olaylara müdahale eden Toma aracı göstericile...

Abone ol

Lice olaylarının protesto edildiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteriler devam ederken, olaylara müdahale eden Toma aracı göstericilerin hedefi oldu. Molotof kokteyllerinin isabet ettiği Toma yanma tehlikesi geçirdi.
Lice’deki olayların iki günden bu yana protesto edildiği, esnafların gün boyu kepenk açmadığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan izinsiz gösteriler gün boyu devam etti. Cudi, Sur ve Nur mahallelerinde toplanan yüzleri kapalı YDG-H üyeleri, Nusaybin Caddesi, Kerem Oteli Kavşağı, Otogar mevkii, Yafes Caddesi ve Dört Yol Kavşağı’nda yola barikatlar kurup izinsiz gösteri yapmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri grupların dağılması yönünde uyardı. Ancak uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırınca polis gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.
Öte yandan göstericilere müdahale için olay yerine sevk edilen bir TOMA aracı molotof kokteyllerinin ve göstericilerin hedefi oldu. Bir anda çok sayıda molotof kokteylinin isabet ettiği Toma aracı yanma tehlikesi geçirdi. Diğer polis ekiplerinin göstericilere müdahalesi ile göstericiler ara sokaklara kaçtı.
Kepenklerin kapalı olduğu ilçede göstericilerle polis arasındaki olaylar Sur, Nur ve Cudi Mahallesi’nin ara sokaklarında devam ediyor.
(İHA)